Ratsastus, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Jaana Selander

Luupuveden kylä ry tekee kylää eläväksi

LUUPUVEDELLE on perustettu uusi yhdistys nimeltään Luupuveden kylä ry. Uuden kyläyhdistyksen tarkoituksena on tehdä Luupuveden kylä eläväksi.
Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Juha Niemi kertoo, että kyläyhdistyksen perustaminen lähti kyläläisistä. Luupuvedellä toimii nuorisoseura, mutta sitä pidetään vanhanaikaisena ja aikansa eläneenä.
Lisäksi nuorisoseuran on koettu olevan Suomen nuorisoseurat ry:n renki, puolet tuloista on mennyt kehäkolmosen sisäpuolelle.
Luupuveden kylän hallitukseen kuuluvat Juha Niemen lisäksi Tuulikki Kauppinen (sihteeri), Raimo Partanen, Tiina Partanen, Heli Niemi, Kirsi Partanen, Tuula Laitinen ja Risto Niskanen.
Kyläyhdistyksen tavoitteena on saada Luupuveden kylä virkeämmäksi järjestämällä aktiviteetteja ja keräämällä rahaa oman kylän hyväksi.
Kyläläiset ovat olleet jo myymässä lettuja Luonnon päivä -tilaisuudessa Tapelin luomusikalassa ja Metsolan syysmarkkinoilla. Tarkoitus on jatkaa samalla linjalla ja mennä taajamaan eri tapahtumiin myymään tuotteita kyläyhdistyksen hyväksi.
Luupuveden nuorisoseuran talossa järjestetään tulevana lauantaina syystempaus alkaen kello 10. Tempauksessa on luvassa muun muassa match show ja kahvi- ja pullatarjoilu.
– Tapahtuma on suunnattu kyläläisille ja kaikille kiinnostuneille, Niemi ja Partanen viestittävät.
Luupuveden kylä -yhdistys toivoo kyläläisiltä vinkkejä ja uusia ideoita toimintaan lauantain tapahtumassa.
Luupuveden nuorisoseura on järjestänyt joka vuosi retkiä kyläläisille, viime keväänä käytiin linja-autolla Kalajoella ja Ylivieskassa ostos- ja virkistysmatkalla.
Luupuveden kylä on vielä virkeä, uudessa koulussa on noin 60 oppilasta.
Ratsastuskeskus Lupis vetää ratsastajia ympäri Suomea ratsastamaan ja ratsastuskilpailuihin.