Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Merja Pirkkalainen aloitti vs. kanttorina

SEURAKUNNAN vs. kanttorina on aloittanut Merja Pirkkalainen. Hänen puolen vuoden mittainen pestinsä käynnistyi 2.9. Kanttori ja laulunopettaja Merja Pirkkalainen asuu Leppäviralla miehensä kanssa.

PIRKKALAINEN on Kiuruveden seurakunnalle entuudestaan tuttu, hän toimi viime heinäkuussa kanttori Anni Pesälän kesäloman sijaisena. Kiuruveden seurakuntaan oli jo valittu vakinainen kanttori, mutta hän perui tulonsa, koska aviokumppani ei saanut paikkakunnalta töitä. Nyt kanttorin tehtävää hoidetaan toistaiseksi viransijaisella. Pirkkalainen pitää puolen vuoden pestiään onnenpotkuna.
Pirkkalainen on tehnyt yli 30-vuotisen uran Leppävirran seurakunnan kanttorina. Hän on toiminut vs. kanttorina Pohjois-Karjalassa Tohmajärven seurakunnassa ja Suonenjoen seurakunnassa vuorotteluvapaan sijaisena. Kesäkanttorina hän on työskennellyt Rantasalmella. Pirkkalainen on syntyisin Iisalmesta.
Pirkkalainen asuu Kiuruvedellä osan viikkoa, keskiviikosta sunnuntaihin, vapaapäiviä ovat maanantai ja tiistai. Kerran kuukaudessa on viikonloppuvapaa. Kanttorin tehtäviin kuuluu Kiuruvedellä myös kirkkokuoro. Kirkkokuoroon on saatu mukavasti uusia laulajia.

PIRKKALAINEN kiittelee Kiuruveden seurakuntaa erittäin mukavaksi työyhteisöksi. Savolainen mentaliteettikin on Iisalmen tytölle entuudestaan tuttu.
– Tykkään kanttorin työstä. Työ on ihmisläheistä, enkä ole tuppisuu. Tutustun mielellään uusiin ihmisiin. Heittäydyn myös mieluusti uusiin kuvioihin. Työt ovat periaatteessa samanlaisia joka puolella.
Pirkkalainen tykkää laulaa. Hän on pitänyt konsertteja yhdessä tyttärensä Jenni Kuronen-Nuccin kanssa, tytär on ammattimuusikko. Pirkkalainen ei pidä mahdottomana, että he tarjoaisivat konsertin myös Kiuruvedellä. Mainittakoon, että Jenni-tyttären napolilaissyntyinen mies Paco Nucci on Savon murremestari vuodelta 2016.
Pirkkalainen ryhtyy lokakuussa vetämään matalan kynnyksen laulukerhoa torstaisin seurakuntatalossa. Kaikki laulunhaluiset ikään ja laulutaitoon katsomatta ovat tervetulleita laulamaan lauluja laidasta laitaan kanttorin johdolla.
– Virsikirjan lisävihkon virsistä järjestetään 1–2 tilaisuutta, joissa uusia virsiä lauletaan ja kuullaan virsien taustoista.