Uutiset (muokattu 20.1.2021) Maarit Äyhynmäki

KiuPan pelikauden päättäjäiset olivat tyttöjen juhlaa

KIUPA palkitsi Heini Nukarin Vuoden Pelimies -palkinnolla. Pelimies olikin Pelinainen.

KIUPA:N pelikauden päättäjäisissä jaettiin liuta palkintoja menestyneille pelaajille ja joukkueille maanantai-iltana.
– Piirinmestaruus kultamitalin jakaminen on harvinaista herkkua, totesi KiuPan puheenjohtaja Pekka Kattainen Tytöt -05 joukkueelle maanantaisessa junnujen palkintojenjakotilaisuudessa. Sama joukkue voitti kauden aikana myös junnucupin.
– Entistä enemmän mitalille tuo merkitystä se, että Palloliiton organisaatiouudistuksen myötä piirit häviävät ja näitä palkintoja ei enää jaeta, Kattainen kertoi.
Tytöt -05 joukkue palkittiin myös KiuPan Vuoden joukkueena. Energisimmäksi pelaajaksi valittu Erin Kossi löytyy samasta porukasta. Kuin kirsikkana kakun päälle vuoden Pelimieheksi valittiin Heini Nukari ja ilta voitiinkin nimetä hyvällä syyllä tyttöjen juhlaksi.
Tytöt -05 joukkueen voittoihin luotsannut valmentaja Ilpo Hiltunen korosti, että toiminnan pitää olla hauskaa ja treeneihin mukava tulla. Silloin menestys tulee kuin itsestään.
– Yritettiin tehdä joukkueesta tiivis nippu, jossa pystytään treenaamaan kenen kanssa tahansa ja auttamaan kaveria. Se onnistui 110 prosenttisesti, Hiltunen totesi.
Joukkueen kapteeni Anna Paananen sai valmentajalta kiitosta onnistuneesta yhteistyöstä valmentajan, tuomarien ja pelaajien välillä.
Joukkueen taituriksi valittiin Venla Tossavainen ja sydämellä pelaajaksi Aino Piippo.
Tsempparipalkinnon sai Ella Laitinen ja paras pelaaja palkinnon Sara Räihä.
– Vuoden Pelimies -valinta oli helppo. Hän on kasvanut osaksi KiuPaa, on mukana ruohonjuuritasolla ja seuran päättävissä elimissä ja tuo aktiivisesti KiuPaa esille. Hän on päämäärätietoinen ja uskaltaa myös sanoa meille vanhoille gubbeille vastaan ja esittää uusia vaihtoehtoja, KiuPan Vesa Vainio luonnehti ennen palkinnon julkistamista.

VUODEN Pelimieheksi valittu Heini Nukari kertoi, että hän ei osannut odottaa palkintoa omalle kohdalleen.
– Olen aloittanut jalkapalloharrastuksen aikuisena Helmissä ja pelaan nyt naisten joukkueessa. Lasten myötä olen tullut enemmän mukaan toimintaan ja nyt toimin myös johtokunnassa ja valmentajana.
Hänen kasvatuksellinen valmennustyylinsä saakin kiitosta vanhemmilta.
Nukari on 31-vuotias ja hän työskentelee laaja-alaisena erityisopettajana yläkoulussa. Perheessä on kaksi lasta, jotka harrastavat liikuntaa eri lajeissa.
Nukari treenaa muun muassa jalkapalloa, jääkiekkoa, uintia, sählyä ja käy kuntosalilla.
– Mietin esimerkiksi ruoan teon mahdollisimman valmiiksi ja sitten kun on syöty niin lähdetään. Illat menevät käytännössä Kuorevirran alueella, Nukari kertoo arjen pyörityksestä. Kun lapset ovat omissa liikuntaharrastuksissaan hän hyödyntää sen ajan myös omiin treeneihin.

KIUPAN pelikauden päättäjäisissä palkitut: Vuoden pelimies: Heini Nukari.Vuoden energisin: Erin Kossi. Vuoden joukkue: 2005 tytöt, jotka saivat piiriinmestaruusmitalin ja pystin. Kapteeni Anna Paananen, taituri Venla Tossavainen, sydämellä pelaaja Aino Piippo, tsemppari Ella Laitinen ja paras pelaaja Sara Räihä.
2010-sarjassa Aleksanteri Jaara ja Pihla Svärd (KuPS:n lippikset Ilmari Niskasen nimikirjoituksella).
2009-sarjassa Tino Kumpulainen (lippis nimmarilla).
2007-sarjassa kehittyjä Niklas Remes, ahkera Eemeli Turunen ja tehomies Otso Laitinen.
2006-sarjassa puolustaja Perttu Gråsten, joukkuepelaaja Otso Laitinen, kehittyjä Roope Virmanen ja joukkueen selkäranka Tuukka Kakkonen.
2005-sarjassa varmuuspalkinto Jesse Malassu, taitopalkinto Aleksi Partanen ja peli-ilopalkinto Eetu Linnilä.
Immin lippiksen saivat myös Eevi Huttunen sekä 2007, 2008 ja 2009 tyttöjen valmentaja Eveliina Pölkki.