Ratsastus, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Aku Laatikainen

Tiina Dahlgren on Vuoden yrittäjä

TIINA DAHLGRENon Kiuruveden Vuoden Yrittäjä. Dahlgren tekee työtään innostuneesti ja suurella sydämellä. On aktiivisesti mukana yrittäjien ja kaupungin järjestämissä tapahtumissa. On innovatiivinen ja laajentanut viime aikoina toimintaansa. Näillä sanoilla kuvaillaan Kiuruveden vuoden yrittäjää, Talli Taitavien Kavioiden Tiina Dahlgrenia.
Hän itse sanoo palkinnon olleen mukava ja positiivinen yllätys. Dahlgren valittiin Kiuruveden vuoden yrittäjäksi ensimmäistä kertaa.
– En osannut odottaa tätä, sillä olen vain tehnyt kovasti töitä koko ajan, hän hymyilee.

TALLI Taitavat Kaviot sai alkunsa vuonna 2007. Kaikki lähti pienestä, sillä tuolloin oli vain yksi hevonen ja yksi poni. Nykyään tallilla on jo 18 omaa hevosta ja lisäksi viisi yksityishevosta ympäri vuoden.
– Alusta lähtien toimintaan on kuulunut perinteinen ratsastus, mistä toiminta on kehittynyt ihmisten tarpeiden mukaan. Nykyään meillä käy keskimäärin noin 60 asiakasta viikoittain ratsastustunneilla. Käytössä on ulkokenttä ja ratsastushalli.
Olennainen osa toimintaa ovat myös leirit.
– Ne ovat olleet suosittuja. Esimerkiksi viime vuonna järjestimme 11 leiriä, joilla oli mukana noin 100 osallistujaa parin kuukauden aikana. Heitä tuli ympäri Suomea. Leiritoimintaan on panostettu, koska se on kannattavaa ja meillä on hyvät puitteet siihen. Leirejä on eri-ikäisille ja eri aihepiireistä.

DAHLGREN on pyrkinyt koko ajan laajentamaan Talli Taitavien Kavioiden toimintaa ja omaa osaamistaan, jotta voisi erottua edukseen.
– Monipuolisuus on tärkeää paitsi asiakkaiden myös itseni kannalta. Se lisää työn mielekkyyttä, mikä on omalta osaltaan motivoinut minua yrittäjänä eteenpäin.
Yksi uutuuksista on ollut green care, joka pitää jatkossa sisällään maatilapäivätoimintaa sekä luontovoimaa metsäpaimennuksen tiimoilta.
Lisäksi Talli Taitavilla Kavioilla on pihatto ja siellä kuutisenkymmentä lammasta, joiden avulla harjoitetaan perinteistä paimennusta. Karitsoja kasvatetaan myös myyntiin kevääksi ja syksyksi.
– Haluan, että tämä talli olisi enemmän kuin pelkkä ratsastuskoulu. Minulle on myös tärkeää ihmisläheinen toiminta, Dahlgren linjaa.
Vuonna 2017 Talli Taitavat Kaviot laajensi toimintaansa Haapavedelle, missä se on vuokralla Kujalan ratsutilalla. Talli Taitavat Kaviot järjestää Haapavedellä ratsastustunteja.
– Siellä on homma lähtenyt mukavasti käyntiin. Haapavedellä on 1,5 työntekijää vastaamassa kuuden hevosen toiminnasta. Itse hoidan lähinnä hallinnolliset tehtävät Haapaveden osalta.

KIURUVESI on Dahlgrenin mukaan luonnonläheinen ja yrittäjämyönteinen paikkakunta. Hän kuitenkin toivoo jatkossa enemmän yhteistyötä alueen yrittäjien kesken.
– Esimerkiksi tapahtumia ihmiset olisivat kovasti vailla, mutta yleensä niiden järjestäminen jää melko pienen ryhmän harteille. Uskon, että yhteistyötä lisäämällä voisimme olla kaikki tulevaisuudessa vahvempia, Dahlgren sanoo.