Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kirkkoherra Matti Oikarinen on jäämässä eläkkeelle ensi keväänä

KIRKKOHERRA Matti Oikarinen jää eläkkeelle kesäkuun alusta 2020 lukien, mikäli Kuopion tuomiokapituli myöntää Oikariselle eron kirkkoherran tehtävästä.
Matti Oikarinen ennätti olla Kiuruveden seurakunnan kirkkoherrana kaksi vuotta. Oikarinen jää pois tehtävästään jo huhtikuussa, sillä hän jää lomalle ennen eläkkeellejäämistään. Kuopion tuomiokapituli käsittelee Oikarisen eläkkeellejäämistä joulukuun kokouksessaan.
Oikarinen aloitti Kiuruvedellä kappalaisen viransijaisena.
– Haastavaa työtä, kommentoi Oikarinen kysymykseen, millaista työ kirkkoherrana on ollut nämä kaksi vuotta.
Kiuruveden seurakunnassa on noin 7000 jäsentä. Seurakuntapastori Pasi Hyytiäinen palaa virkavapaalta takaisin seurakunnan palvelukseen huhtikuussa 2020.
– Varmaan sijaispappia tarvitaan kesän ajaksi, ellei uutta kirkkoherraa ole siihen mennessä valittu, rippikoulut työllistävät ja lomiakin on pidettävä.
Kiuruveden seurakunnan kirkkoherran valinta oli pitkällinen prosessi sen jälkeen kun kirkkoherra Risto Pentikäinen jäi eläkkeelle kesäkuussa 2017. Kirkkoherraksi jo valittu valtimolainen Juhani Saastamoinen perui tulonsa Kiuruvedelle ja valitsi Sotkamon kirkkoherran viran ja niin viranhaku piti pistää uusiksi. Kirkkoherran tehtäviä hoiti kappalainen Mirita Häyrynen vuoden 2018 alkuun saakka. Oikarinen valittiin kirkkoherraksi helmikuussa 2018.
Oikarinen on työskennellyt Kajaanin lukion musiikinlehtorina kahdeksan vuotta. Koulutukseltaan hän on lastentarhanopettaja. Papiksi Oikarinen valmistui vuonna 2014.