Uutiset (muokattu 20.1.2021) Aku Laatikainen

Ilmarilla riitti onnittelijoita

SUOMEN mestari Ilmari Niskanen vieraili kotipaikkakunnallaan. Mukana olivat myös Veikkausliigan mestaruuspokaali ja SM-kultamitali.

KIUPAN kasvatti Ilmari Niskanen sai vastaanottaa viime perjantaina lukuisia onnitteluita ja hän oli kysytty mies yhteiskuviin sekä nimikirjoituksia jakamaan.
Jalkapallon Suomen mestaruuden Kuopion Palloseurassa voittanut ”Immi” vieraili aamulla Nivan koululla ja oli iltapäivällä tavattavissa myös liikuntahallilla. Samalla oli mahdollisuus tutustua mestaruuspokaaliin ja kultamitaliin.
– Arki on taas pikku hiljaa alkanut, mutta halusin ehdottomasti tulla vielä kotipaikkakunnallekin mestaruutta juhlistamaan. Kiuruvedellä olen kuitenkin kasvanut ja täällä myös jalkapallon aloittanut, Niskanen totesi.
– Koululla sain kirjoittaa suunnilleen pari tuntia nimmareita. Hieman meni oppilailla päivän opetusaikataulu uusiksi, mutta se taisi ihan kelvata heille, Niskanen hymähti.
Ja kyllähän se kelpasi. Lapsille idolin tapaaminen oli hieno elämys, vaikka Juuso Heinonen, Niklas Remes ja Samuli Niskanen sanoivat tavanneensa ”Immin” aiemminkin.
– Ilmari on käynyt toisinaan meidän koululla ja lisäksi muistamme, kun hän yhtenä kesänä tuli pelaamaan Kuorevirran tekonurmelle. Oli hienoa seurata häntä.
– Ilmari on tosi mukava ja fiksu, pojat tuumasivat.
Miro Nukarikin on Ilmari Niskasen fani. Hän sanoi käyneensä syksyllä KuPS:n pelissä Kuopiossa paikan päälläkin kannustamassa. Voittoisan Ilves-pelin jälkeen lapsilla ja Ilmarilla oli ikimuistoinen kohtaaminen kentän laidalla.

NISKANEN sanoo jo suunnanneensa katseen ensi kauteen.
– Melko pian mestaruuden jälkeen alkoi tulla fiilis, että kunpa pääsisi jo takaisin treenaamaan. Hieman tosin jouduin harjoituksiin palaamista siirtämään, kun sairastuin sitkeään flunssaan. Siinä tuli sitten pieni pakkoloma ja jouduin huilaamaan kauemmin kuin halusin.
– Nyt olen kuitenkin saanut harjoiteltua pari viikkoa ihan täysipainoisesti ja kovaa on menty. Meillä on ollut omatoimijakso, joten olen tehnyt paljon fysiikkaa Tapani Turusen laatimilla harjoitusohjelmilla.
Tämän viikon alussa KuPS:n pelaajat palasivat joukkuetreeneihin. Ensimmäiset tosipelit odottavat tammikuun puolenvälin jälkeen, kun Suomen cup alkaa. Veikkausliiga käynnistyy huhtikuussa ja heinäkuussa KuPS pääsee pitkästä aikaa Mestareiden liigan karsintoihin.

KUPS:LLA on uusi päävalmentaja, kun norjalainen Arne Erlandsen otti ohjat Jani Honkavaaran siirryttyä Seinäjoen Jalkapallokerhon peräsimeen.
– En ole vielä paljonkaan uutta päävalmentajaa tavannut, lähinnä käsipäivää ohimennen sanonut. Mutta olen kyllä luottavainen hänen suhteensa. Erlandsenilla on kova ansioluettelo ja hän vaikuttaa pätevältä valmentajalta. Mies on aiemmin luotsannut muun muassa Ruotsin suurseuraa IFK Göteborgia ja Norjan liigassa Lilleströmiä.
– Pelaajisto meillä tulee KuPS:ssa kokemaan melko paljon muutosta, mutta eiköhän me iskukykyinen joukkue saada kasaan. Tällä hetkellä joukkueen rakentaminen on luonnollisesti vielä melko vaiheessa.
Niskasella itsellään on KuPS:n kanssa vielä vuosi sopimusta jäljellä. Hänen nykyinen kontrahtinsa päättyy kauden 2020 lopussa.
– Toki myös ammattilaisuus ulkomailla on yhä tavoitteena ja toivottavasti se toteutuu lähitulevaisuudessa. Mutta ei se ole mikään maailmanloppu, jos jään vielä ainakin vuodeksi Kuopioon.
Niskanen kokee, että pelaaminen ulkomailla edesauttaisi myös toista tavoitetta, eli paikkaa A-maajoukkueessa. Tähän mennessä Niskanen on pelannut Suomen juniorimaajoukkueissa, mutta miesten edustusdebyytti on 22-vuotiaalla laitahyökkääjällä vielä tekemättä.
Hän sanoo seuranneensa ilolla Huuhkajien viimeaikaisia otteita. Joukkue pääsi historiansa ensimmäistä kertaa miesten arvokisoihin ja Suomi pelaa ensi kesän EM-kisoissa samassa alkulohkossa Tanskan, Venäjän ja Belgian kanssa.
– Kyllä näen, että Suomella on ihan mahdollisuuksia taistella pisteistä. Tuskin joukkue mikään heittopussi on, Niskanen ennakoi.