Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Apteekki avasi ovensa Elonkulmassa

KIURUVEDEN apteekki avasi ovensa sunnuntaina uusissa tiloissa Elonkulman kiinteistössä. Asiakkailta on tullut kiitosta valoisuudesta ja hyvistä parkkipaikoista talon molemmin puolin. Avajaiskahvit juodaan tänään keskiviikkona.

KIURUVEDEN apteekki muutti uusiin tiloihin viime viikolla. Asiakkaille ovet avattiin sunnuntaina. Uudistunut apteekki Elonkulmassa on saanut asiakkailta paljon kiitosta. Myös työntekijät ovat intoa täynnä päästessään palvelemaan asiakkaita moderneissa tiloissa.
– Asiakkaat ovat löytäneet meidät luontevasti ja kehuneet valoisia tiloja. Meillähän on nyt tässä syntymässä Kiuruvedelle pieni kauppakeskus, kunhan Vaatekauppa Hannukin muuttaa tuohon naapuriin, kertovat farmaseutti Outi Katainen ja proviisori Minna Savolainen.
Suurin uudistus työntekijöille on ollut robotti eli lääkevarastoautomaatti, joka poimii reseptilääkkeet työntekijöiden puolesta. Robotin tekniikka on samaa, mitä käytetään autotehtaissa.
– Robotti vähentää ruuhkaa ja helpottaa työntekijöitä sekä parantaa myös lääketurvallisuutta. Robotit ovat yleistyneet myös pienissä apteekeissa, apteekkari Ulla Lammi kertoo.
Apteekki on nyt keskeisellä paikalla ja asiakkaille on hyvät parkkipaikat rakennuksen molemmin puolin.
– Siitä onkin tullut jo kiitosta, sillä vanhoissa tiloissa ongelmallista oli juuri tuo parkkialueen puute, kertovat Katainen ja Savolainen.
Asiakkaille apteekki on nyt normaalisti auki. Näyteikkunat odottivat maanantaina vielä teippausta ja remonttimiehet tekivät vielä tilojen viimeistelyjä.
– Jo sunnuntaina meillä kävi paljon asiakkaita. Osa varmasti tuli ihan mielenkiinnosta katsomaan miltä uudet tilamme näyttävät. Muutto tehtiin kahden päivän aikana. Se olikin melkoinen urakka, sillä myös kaikki tietoliikenneyhteydet piti saada toimimaan ja varmistaa asiakkaiden tietoturvan säilyminen, Lammi kertoo.
Apteekin uudet tilat ovat kymmenen neliötä pienemmät kuin entiset. Nykyisessä apteekissa on yhteensä 270 neliötä.
– Nykyisissä tiloissa saamme myytävät lääkkeet ja muut tuotteet paljon paremmin esille. Kun ensimmäisen kerran tulin katsomaan vanhan kauppaliikkeen tiloja, näin sieluni silmin kuinka maitohyllyn tilalle tulee robotti. Ja niinhän siinä kävi, että robotti on nyt siinä, kertoo Lammi.
Elonkulma Kiinteistö Oy:n omistaa Kari-Matti Räty. Kiinteistön remontin yhteydessä pystyttiin kuulemaan uusien vuokralaisten toiveita.
– Yhteistyömme on sujunut todella hyvin ja olenkin todella tyytyväinen uusiin tiloihin, kiittelee Lammi.
Apteekissa on apteekkarin lisäksi kolme lääketyöntekijää, kahdeksan farmaseuttia ja proviisori.
Apteekin ulkopuolella Elonkulman käytävässä on lääkejätteiden keräyspiste, johon voi tuoda kaiken muun lääkejätteen paitsi elohopeaa, bromia tai jodia sisältävät tuotteet. Lääkejätteiden keräyspisteeseen voi tuoda myös neuloja, joita käyttävät esimerkiksi insuliinipotilaat.
Varsinaisia avajaisia juhlistetaan apteekissa tänään keskiviikkona. Luvassa on kahvitarjoilu sekä tuote-esittelyitä ja arvontoja.