Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Eliksiiriä ja tasapainoa elämään

ELÄKELÄISET Maija Kämäräinen ja Raisa Kauhanen ovat saaneet aivan uutta virtaa ja varmuutta liikkumiseensa Voimaa ja taspainoa -tehojaksolta.

RAISA KAUHANEN (66) käy Voimaa ja tasapainoa -ryhmässä jo toista vuotta, Maija Kämäräinen (75) on ollut mukana ensimmäiset 10 viikkoa.
– Raisa houkutteli minut tänne, viimein uskalsin lähteä, tunnustaa Maija Kämäräinen.
Raisa Kauhanen lähti ryhmään mukaan pitääkseen yllä omaa kuntoaan, sillä ikää tulee koko ajan lisää.
– Ajatuksena on pysyä kunnossa ja jaksaa, perustelee Raisa Kauhanen.
Raisa Kauhanen on ollut ryhmässä mukana kaksi kertaa 10 viikkoa yhdessä miehensä Jalon kanssa ja nyt vielä 10 viikkoa päälle.

MAIJA KÄMÄRÄISELLE ryhmä on antanut erittäin paljon.
– Olen kuin eri ihminen. Suorastaan yllättynyt myönteisistä vaikutuksista. Tasapaino oli hukassa, tuntui, etteivät jalat toppaa, että lentää nurin. Olen saanut varmuutta tasapainoharjoittelulla niin, että enää ei huippaa. Sitten on vielä kuntosaliharjoittelu. Olen ihan kokonaan toinen ihminen. Iloinen ja virkistynyt. Kyllä kannatan! hehkuttaa Kämäräinen.
Raisa Kauhanen kuvailee saaneensa ryhmästä eliksiiriä elämään ja jaksamista. Myös vyötärö on kaventunut ja kiinteytynyt.
– En olisi tästä talvesta selvinnyt henkisestikään. Nämä uimahallin ohjaajat ovat iso asia. Heidän olemuksensa luo intoa ja he saavat nostelemaan suuremmilla punteilla kuin itsekseen. Jaloissa on nyt pitoa, mikä on kaiken a ja o ikäihmiselle. Kun kroppa voi hyvin, ei tarvitse särkylääkkeitä, selkäkin voi paremmin, kiittelee Kauhanen.
Myös Maija Kämäräinen kiittelee ohjaajia ”eksperteiksi”, Minttu Laitilaa, Maria Piippoa ja Sari Komua. Myös muu ryhmä on hyvä, toisiaan kannustava ja tukeva, myös huumori lentää.

VOIMAA ja tasapainoa -ryhmässä ensin tasapainoillaan, sitten mennään kuntosalille. Kaksi kertaa viikossa tunti kerrallaan.
Lisäksi Raisa Kauhanen on käynyt kuntosalilla ja tavallisessa jumpassa.
Raisa Kauhanen kiittelee, että ryhmä on ilmainen, se voisi olla hirmuisen kalliskin.
Maija Kämäräinen aikoo jatkaa treeniä ensi vuonna toiset 10 viikkoa. Raisa Kauhanen tulee myös mukaan.
– Jatkan normaalia kuntosalia siihen saakka. Tästä ryhmästä saa aloittelija opin kuntosalille. Ei tee liikkeitä väärin. Kannatan kaikille 75-vuotialle alle ja yli, jatkaa Kauhanen.

VOIMAA ja tasapainoa -tehojakso on tarkoitettu yli 65-vuotiaille. Kevään 2020 tehojaksot alkavat viikoilla 2 ja 13.
Tehojaksolle osallistutaan 10 viikon ajan kaksi kertaa viikossa. Jaksolla keskitytään voiman ja tasapainon ylläpitämiseen ja kehittämiseen.
Tunnit pidetään uimahallin alakerrassa kuntosalilla ja Missunsalissa. Tehojakson voi käydä kerran vuodessa täysin ilmaiseksi. Ilmoittautua voi kahteen ryhmään per viikko. Voi valita alkuviikolla päiväksi maanantain tai tiistain ja loppuviikolla torstain tai perjantain.