Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Martti Heinosesta opetusneuvos

TASAVALLAN presidentti on myöntänyt opetusneuvoksen arvonimen Martti Heinoselle (kuvassa). Heinonen on toiminut lukion rehtorina ja hän on kasvatustieteiden tohtori.
Peruskoulutukseltaan Martti Heinonen on matematiikan, fysiikan ja kemian opettaja. Martti Heinonen jäi eläkkeelle lukion rehtorin virasta vuonna 2011, hän johti lukiota 14 vuotta.
Heinonen on toiminut Otavan oppikirjailijana vuodesta 1986 alkaen. Teoksia ja julkaisuja on syntynyt matematiikan, fysiikan, kemian ja kasvatustieteen aloilta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saameksi yli 300. Keskeisimmät julkaisut: Plussa-sarja, Yläasteen Plussa -sarja, Fysiikan ja kemian avain -sarja, Avain Fysiikka ja kemia -sarja, Koulun fysiikka ja kemia -sarja, Pii Matematiikka -sarja, Titaani Fysiikka -sarja, Tutkimusmatka Ympäristöoppi -sarja ja Abi matematiikka –sarja (Otava). Projektiopiskelu opettajan työn kehittämisen välineenä. (Väitöskirja Oulun yliopisto).
Heinonen on toiminut myös pankin hallinnossa ja kunnallispolitiikassa.