Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Aku Laatikainen

Maajoukkueen matkassa ulkomaille

KK-81:n kasvatti Veeti Falck juhli turnausvoittoa Slovakiassa. Myös seurajoukkue KalPassa hänellä on mennyt hyvin.

KIURUVETINEN Veeti Falck vietti äskettäin hieman erilaisen joululoman. 15-vuotias lahjakkuus sai joulua edeltävällä viikolla kutsun alle 16-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkueeseen, joka osallistui Slovakiassa neljän maan turnaukseen.
– Olihan se kutsu aika mieluisa etukäteisjoululahja. Hieman kyllä osasin odottaa valintaa, sillä omat pelit ovat menneet melko mukavasti tällä kaudella.
Falck ehti viettää jouluaaton Kiuruvedellä, kunnes joulupäivänä koitti lähtö Helsinkiin, josta Suomen joukkue matkusti ikäluokan ensimmäiseen ulkomailla pelattuun turnaukseen.
– Tapaninpäivänä lensimme Unkariin ja sieltä matkustimme linja-autolla Slovakiaan. Palasin 30. joulukuuta takaisin Kiuruvedelle.
Suomi kohtasi neljän maan turnauksessa Sveitsin, Saksan ja Slovakian. Sveitsin Suomi voitti 5–3, Saksan 7–2 ja isäntä Slovakian 4–2. Suomi otti siis turnausvoiton puhtaalla pelillä.
– Joukkueelta turnaus meni hyvin ja itseltäkin henkilökohtaisella tasolla ihan ok, vaikka en tehopisteille päässytkään, puolustajana pelaava Falck kertaa.
Maajoukkuereissu oli Kiuruveden Kiekon kasvatille tämän kauden toinen. Lokakuussa Falck pelasi Leijona-paidassa yhden maaottelun Saksaa vastaan Vierumäellä.

ENSIMMÄISEN kerran Falck pääsi haistelemaan maajoukkuetunnelmaa viime kaudella. Tuolloin hänet valittiin 2004 syntyneiden Pohjola-leirille ja sieltä nuorukainen selvitti tiensä maajoukkue-ehdokkaiden testileirille.
– Ihan kaikkiin maajoukkuetapahtumiin en ole tullut sen jälkeen valituksi, mutta kyllä nämä muutamatkin valinnat ovat antaneet tosi paljon lisää motivaatiota harjoitteluun ja pelaamiseen. Olen myös saanut vahvistusta sille, että olen tehnyt asioita oikein.
Seurajoukkuetasolla Falck kiekkoilee nykyään Kuopion KalPan C-junioreissa, joka pelaa ikäluokkansa SM-sarjaa. Viime talvena hän edusti Iisalmen Peli-Karhuja C-junioreiden Mestiksessä.
– KalPassa on mennyt hyvin. Olen siellä isossa roolissa ja pääsen pelaamaan paljon. Meillä on myös hyvä joukkue ja pudotuspelit ovat selkeänä tavoitteena.
– Varjopuolena on se, että minulle tulee nykyään todella paljon matkustamista. Olen laskeskellut, että istun viikoittain noin 12 tuntia autossa. Iisalmen aikoina oli tässä suhteessa hieman helpompaa, yhä Kiuruvedellä asuva Falck sanoo.
– Raskas kausi on siis ollut ja ylimääräinen vapaa-aika on ollut todella vähissä. Mutta onneksi olen kuitenkin jaksanut.
Falck myöntää välillä miettineensä, että 12 tunnin viikoittaisen matkustusajan voisi käyttää muuhunkin, kuten esimerkiksi ylimääräiseen harjoitteluun, palautumiseen ja muihin harrastuksiin.
– Mutta jospa ensi syksystä alkaen asiat hieman helpottuisivat. Aion nimittäin hakea kevään yhteishaussa Kuopioon urheilulukioon, sanoo Kiuruveden yläkoulussa yhdeksättä luokkaa käyvä Falck.

ENSI kaudeksi Falck tähtää KalPan B-junioreiden SM-sarjajoukkueeseen.
– Haluan myös siellä ison roolin itselleni. Se tosin vaatii paljon töitä kuten maajoukkue-edustuksetkin, sillä tässä iässä monet pelaajat kehittyvät niin hurjaa vauhtia. Kilpailu pelipaikoista on kovaa.
Falckin haaveena on pelata vielä jonain päivänä ammattilaisena.
– Kyllähän se olisi tosi hieno juttu.
Ikäisekseen varsin isokokoinen (180-senttinen) Falck luonnehtii itseään kiekollisesti taitavaksi pelaajaksi, jonka vahvuudet ovat omalla puolustusalueella.
– Olen myös aika rauhallinen pelaaja. Hyökkäyspeliä haluaisin kehittää ja etenkin laukausta ja maalintekoa. Ehkä myös itsekkyyttä saisi olla hieman enemmän, hän pohtii.