Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Leppoisa tunnelmaa ja hyvää ruokaa uudessa pub-ravintola Lunassa

PUB-RAVINTOLA Luna avasi ovensa entisen virastotalon suojissa viime viikonvaihteessa. Yrittäjä Jenna Tasso lupaa tarjota paikassa hyvää ruokaa ja leppoisaa tunnelmaa.

PUB-RAVINTOLA Luna siis jatkaa samalla paikalla, missä aikaisemmin toimi Pikku-Kiuru. Sisustus ja toimintapa ovat vain aivan uudenlaiset.
Pub-ravintolalla on käytössään 300 neliötä, josta vajaan kolmanneksen vie keittiö. Tila on remontoitu kokonaisuudessaan modernin näköiseksi. Väritys on tumma, johon pikantin säväyksen tuo harmaa.

PUB-RAVINTOLAN takana on vuonna 2014 perustettu Kulkurin Luna ky ja Jenna Tasso.Yrityksen palkkalistoilla on kuusi työntekijää, yksi kokoaikainen sekä viisi tuntilaista, joista yksi tekee pelkästään järjestyksenvalvojan vuoroja.
– Kokoaikainen työntekijä tarvitaan, sillä hän pitää ohjat käsissään, kun en ole paikalla. Työntekijöitä pitää olla useampi, sillä pub-ravintola ja pitopalvelu tarvitsevat usein tekijöitä samaan aikaan. Toisaalta taas jatkuvaa, kokoaikaista työtä ei ole tarjota kaikille. Porukka on oikein hyvä, kiittelee Tasso.
Pub-ravintola Lunassa on 103 asiakaspaikkaa, ruokailu on mahdollista kerralla 40:lle.
– Ideana on tarjota hyvää, tasalaatuista ruokaa ja leppoisaa tunnelmaa niin ruokailijoille kuin muuten viihtymään saapuville, linjaa Tasso.
Ruokalista rakentuu tällä hetkellä niin, että asiakas saa itse rakentaa annoksensa. Tarjolla on muun muassa naudan ulkofilettä ja porsaan lehtipihviä, alkupaloina muun muassa mozzarellatikkuja ja jalopenopopperseja.
– Luna ei ole ketjupaikka, joten voimme muuttaa ruokalistaa tarvittaessa asiakkaiden toiveiden mukaan. Pizzaa meiltä ei saa, linjaa Tasso.
Suuri osa ruuista tehdään pub-ravintolassa itse, esimerkiksi lihapullat ja dipit. Keittiö on iltakymmeneen asti avoinna.
Jenna Tasson ajatuksena on, että Lunassa on joka toinen perjantai karaoke niin, että se ei häiritse ruokailijoita.
– Karaoke on tarkoitus aloittaa helmikuusta. Lisäksi meillä alkavat pyörimään valtakunnalliset baaripelit kahtena iltana viikossa. Tilojamme on mahdollista varata myös esimerkiksi kokouskäyttöön aukioloaikojemme ulkopuolella.

LUNA avasi ovensa jo viime viikon perjantaina. Alku oli myönteinen, asiakkailta saatiin mukavaa palautetta sekä toiveita toiminnoista.
– Topakka viikonloppu oli, sillä osa työntekijöitä oli pitopalvelukeikoilla. Kaikki saatiin tehtyä ja ihmiset löysivät tänne, iloitsee Tasso.
Lauantaina Luna oli aika lailla täynnä.
– Ihmiset tulevat myöhään, mutta se oli entuudestaan tiedossa. Palaute oli valtaosin hyvää, samoin tunnelma.
Jenna Tasso kiittelee Rapiksen työntekijöitä ja kiinteistön omistavaa Jarkko Riikosta hyvin tehdystä remontista.
– Rapiksen porukat tekivät ison remontin keittiöön, sillä se tehtiin tyhjästä ja lyhyellä aikataululla.
Tasso on siirtänyt Yrittäjäntien kiinteistöstä nykyiseen paikkaan myös pitopalvelun ja pitopalvelun koneet.
– Pitopalvelu pyörii, mutta yksittäisiä kakkuja ei saa enää niin lyhyellä aikavarauksella kuin ennen. Siihen en enää pysty, vaan toivon, että kakkuasioissa otetaan yhteyttä ajoissa.
Tasson suunnitelmissa on vielä perustaa Lunan edustalle 50-paikkainen terassi. Tavoitteena on toukokuu, ravintolan sisältä puhkaistaan sisäänkäynti ulos.
– Itse asiassa koko pub-ravintolaidea lähti terassista, sillä Kiuruvedeltä puuttuu kunnon kesäterassi.
Tasso on juuriltaan kiuruvetinen, hän on koulutukseltaan restonomi. Tasso on ollut kuuluisan Sedu Koskisen