Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Souvareista Katri Helenaan ja Yölintuun

KIURUVEDEN Iskelmäviikko (15.–19.7.) käynnistyy Kiuruvedellä maanantaina 13. päivänä heinäkuuta SenioriMestarit-semifinaalilla Kiurusalissa. Tiistaina samaisessa salissa karsitaan laulajat finaaliin.
SenioriMestarit -laulukilpailu on haluttu sijoittaa Kiurusaliin, koska kilpailijoita on paljon. Viime vuonna 90 miestä ja naista aloitti semifinaalissa.
– IskelmäAreenalla tunnit loppuvat kesken näin suuren laulukilpailun pyörittämiseen, ohjelmavastaava Juha Vartiainen sanoo ja kertoo, että siirtämällä laulukilpailu Kiurusaliin kunnioitetaan pitkienkin matkojen päästä tulevia kilpailijoita Kiurusalin erinomaisella akustiikalla.
Vuoden 2020 SenioriMestarit selviävät finaalissa IskelmäAreenalla keskiviikkona avajaisten jälkeen. Finaalissa on viisi miestä ja viisi naista. Avajaisiin, jossa esiintyy perinteisesti viihdeorkesteri Kilimu, on kaikilla vapaa pääsy.
Keskiviikkona IskelmäAreenan illassa esiintyy Souvarit. Yhtyettä on paljon toivottu Iskelmäviikolle. Souvareiden jälkeen estradille astuu Markku Aron 70-vuotisjuhlakonsertti. Markku Aro on ollut kerran aikaisemmin Iskelmäviikolla.
Illan päättää Yölintu, TanssiAreenalla viihdyttää Sinitaivas-orkesteri.
Torstaina käynnistyy IskelmäAreenalla IskelmäMestarit-laulukilpailun semifinaali. Semifinaalin jälkeen on vuorossa Juhamatin juhlakonsertti, jossa saadaan kuulla hittejä kuudelta vuosikymmeneltä. Konsertti kantaa nimeä Elämä on hyvä.
Illalla IskelmäAreenalla esiintyy myös paljon toivottu Katri Helena ja hänen jälkeensä Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva. Illan päättää ”Kop, kop avaa hakas” Kake Randelin. Tähti puhuttelee myös nuorempaa polvea.
TanssiAreenalla soittaa J. Eskelinen ja Onnen kulkurit.

PERJANTAINA IskelmäAreenalla karsitaan IskelmäMestareita finaaliin. Kilpailu lähetetään suorana lähetyksenä Järviradiossa.
Iltapäivällä esiintyy paljon kaivattu Huttuset Pauli Huttusen johdolla. Pauli Huttunen on lähtöisin Kiuruveden Aittojärveltä. Luvassa on savolaista huumoria ja musiikkia.
Illan käynnistää A. Aallon rytmiorkesteri ja Idolsista tuttu Katri Ylander. Miljoonasade, on Iskelmäviikolla ensimmäistä kertaa, kuten myös illan päättävä Irina.
TanssiAreenalla soittaa SMORK 2019 Neitoset. Kyse on naiskokoonpanosta, joka voitti tanssiorkestereiden Suomen mestaruuden viime vuonna. Neitosten rumpali on kiuruvetislähtöinen Satu Palmroos. Yhtye soittaa vanhaa ja uutta tanssimusiikkia.
Lauantaina IskelmäAreenalla on lasten tapahtuma. IskelmäMestarit -laulukilpailun finaali käydään heti puolenpäivän jälkeen. Kilpailu radioidaan.
Kun IskelmäMestarit ovat selvillä, jatkuu lauantai-iltapäivä IskelmäMestarit-estradilla konsertilla. Konsertissa esiintyvät SenioriMestarit ja vuoden 2019 IskelmäMestarit sekä juuri valitut, tuoreet IskelmäMestarit 2020.
Lauantai-illassa on luvassa rautalankaa, kun lavalle astuvat Ville Liimatainen ja Ajomiehet. Ville Liimatainen on Jonne Aronin veli. Ilta jatkuu Mikko Harjulla ja Laura Voutilaisella. Illan päättää Raskasta iskelmää -konserttikiertue.
TanssiAreenalla esiintyy Jarno Itkonen ja Rosette, Itkonen on tangoprinssi.
Sunnuntaina juhlat päättyvät, uudet IskelmäMestarit esiintyvät, samoin Kiuruveden tenava- ja teinitähdet.

ISKELMÄVIIKKO tuo ohjelmaa myös tanssilavoille. Maanantaina Pyhäsalmen suurlavalla on tangokuninkaallisten ilta. Esiintymässä ovat Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus. Tiistaina on Pyhäsalmen suurlavalla Iskelmäviikon avajaistanssit Leif Lindemanin ja Amoren tahdittamina sekä Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri solisteina vuoden 2019 IskelmäMestarit Maria Pihlajamaa ja Tommi Kostekivi.
Sunnuntaina Kyllikinrannassa Iisalmessa tanssitaan Iskelmäviikon päätöstansseja. Mukana on Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri ja uudet IskelmäMestarit 2020. Tähtisolistina on tangoprinsessa Niina Åkerman.

ISKELMÄVIIKOLLA pyörivät entiseen malliin tanssikurssit. Ohjaajina ovat Kari ja Merja Filpus sekä uusi opettajapariskunta Espoosta, Kimmo ja Marika Lasanen.
Toisen kerran järjestetään myös Iskelmäviikon sävellys- ja sanoituskilpailu suomalaisesta iskelmästä. Kilpailua hallinnoi Laajasalon opisto. Viime vuonna kilpailun voitti Minna Miettinen kappaleella Tule ja vie, kappaleen valitsi finalisteista piispa Ville Riekkinen. Tänä vuonna voittajan valitsee Anneli Saaristo. Vuoden 2020 suomalainen iskelmä julkistetaan lauantaina IskelmäAreenalla.
Iskelmäviikolla esiintyjiä voi seurata juomia nauttien screeniltä. Vip-aluetta kehitetään myös tulevaan kesään.