Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Kiuruveden yrittäjäyhditys ehdolla vuoden viestijäksi Tomi Rönkkö liikenteen valiokuntaan

KIURUVEDEN yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Tomi Rönkkö on valittu Suomen Yrittäjien liikenteen valiokuntaan. Luottamustehtävä kestää kaksi vuotta, 2020–2021.
Suomen Yrittäjien valiokunnat tuovat yrittäjänäkökulmaa vaikuttamistyöhön. Tavoitteena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten arkea. Valiokuntiin valitaan Suomen Yrittäjien jäsenyritysten yrittäjiä.
– Otan tehtävän vastaan mielellään, sillä meidän alalla on ongelmakohtia, sanoo yli 20 vuotta logistiikka-alan yrittäjänä toiminut Tomi Rönkkö. Kuljetusliike Tomi Rönkkö ky työllistää kahdeksan työntekijää, neljällä ajoneuvoyhdistelmällä ajetaan sahatavaraa, selluhaketta ja turvetta.
Liikenteen valiokunta toimii edunvalvonnan tukena kuljetukseen ja logistiikkaan liittyvissä kysymyksissä.
– Meidän alalla säännökset ja lait ovat tiukentuneet, mikä aiheuttaa ylimääräistä painetta ja heijastuu alan houkuttelevuuteen, joten työsarkaa riittää. Turha näistä asioista on purnata pirtin sisällä, kun tarjotaan mahdollisuus vaikuttaa, Rönkkö toteaa.
Tomi Rönkkö toivoo, että hän voi vaikuttaa valiokunnassa riittävän pitkään, sillä ensimmäinen vuosi tahtoo mennä opetellessa. Valiokuntakauden 2020–2021 työlistalla on liikenneinfran kehittäminen ja ylläpito, liikennekaaren (Laki liikenteen palveluista) myötä tehtyjen muutosten jälkiseuranta sekä liikenteen verouudistus ja päästövähennykset.
Tomi Rönkkö on toiminut Suomen Kuorma-autoliiton Kiuruveden osaston sihteerinä jo vuosia. Rönkkö on viritellyt liittymistä Iisalmen seudun kuljetusalan yrittäjiin, sillä Kiuruvedellä toiminta on hiipunut.
Rönkkö kertoo, että liittymisestä järjestetään ylimääräinen kokous Kiuruvedellä. Rönkkö toivoo, että kiuruvetiset liittyisivät Iisalmen seutuun, sillä tätä kautta kuljetusalan yrittäjien painoarvo kasvaa.

KIURUVEDEN Yrittäjäyhdistys on valittu ehdolle Suomen Yrittäjien vuoden viestintäyhdistykseksi. Voittaja selviää Vaikuttajafoorumissa Helsingissä 9.–10.2.
– Sekin on hieno asia, mutta ei tullut yllätyksenä, Tomi Rönkkö sanoo.
– Kiuruveden yrityksen ulkopuolinen sihteeri Jaana Manninen ja yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäsen Reetta Hyvärinen ovat olleet erittäin aktiivisia tiedottamaan sosiaalisessa mediassa tapahtumista ja kokouksista. On myös sähköpostitse oltu yhteydessä jäsenyrityksiimme ja kyselty heidän mielipiteitään, kuten kuuluukin. Itse olen kirjoitellut lehdessä. On haluttu vetää tätä hommaa avoimesti, Rönkkö sanoo.
Reetta Hyvärinen jatkaa aktiivista toimintaa somemaailmassa ja someviestintä ei ainakaan tule laantumaan, sillä hänen rinnallaan tulee toimimaan myös yrittäjäyhdistyksen uusi hallituksen jäsen Pekka Lähderinne.

SAVON Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Tarja Arbélius valittiin työmarkkinavaltuuskuntaan. Valtuuskunnan tehtävänä on muun muassa lainsäädännön sekä muiden työmarkkinoihin vaikuttavien toimenpiteiden valmistelu.
Arbélius on ollut Savon Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja vuoden ja jatkaa puheenjohtajana tänäkin vuonna. Hän on ollut mukana Savon Yrittäjien toiminnassa vuodesta 2001. Arbélius toimi ennen Tomi Rönkköä Kiuruveden yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana.