Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Aku Laatikainen

Milla on vuoden urheilija

OTEVOIMAILUN maailmanmestari ja Suomen mestari Milla Kaikkonen oli hyvin onnellinen saamastaan palkinnosta.

KIURUVEDEN vuoden 2019 parhaaksi urheilijaksi on valittu otevoimailija Milla Kaikkonen. Hänellä on takanaan menestyksekäs vuosi, sillä Kaikkonen nappasi viime vuoden puolella uransa toisen maailmanmestaruuden antidopingin alaisista MM-kisoista. Lisäksi palkintokaappiin tuli jälleen yksi Suomen mestaruus lisää.
– Valinta vuoden urheilijaksi vetää sanattomaksi. Olen hirveän otettu tästä. En olisi osannut yhtään kuvitella, että saan tällaisen palkinnon, onnellinen Kaikkonen sanoo.
Tämäkin vuosi on alkanut Kiuruveden Urheilijoita edustavalta Kaikkoselta mallikkaasti. Tammikuussa hän saavutti SM-kultaa yhden käden maastavedosta ja teki samalla uuden Suomen ennätyksen 75 kg. Helmikuun alussa tuli puolestaan otevoimailun SM-hopeaa.
Molemmilla kerroilla hän kilpaili alle 65-kiloisissa, mikä oli Kaikkosen painoluokka myös viime vuonna. Sitä ennen hän osallistui alle 55-kiloisiin.
Bonuksena otevoimailun SM-hopean kylkeen tuli vielä MM-kisapaikka. Kaikkonen lähtee tänä vuonna uransa ensimmäisiin kisoihin ulkomaille, kun otevoimailun MM-kisat järjestetään Norjan Arendalissa 21. marraskuuta.
– Se on varmaankin sellainen kolmen päivän reissu. Haastavan siitä tekee pidempi matkustaminen, sillä matkan aikana tulee käytettyä pariakin lentokonetta ja lisäksi on vielä autolla ajamista. Vuonna 2019 oli helpompaa, kun MM-kisat olivat Lahdessa.
– Pitkän reissun takia on oltava huolellinen painonhallinnassa ja ennen kaikkea huippukunnon ajoittamisessa. On myös pidettävä huolta, ettei kroppa mene liian jumiin.
– Innolla kuitenkin odotan MM-kisoja, sillä ne ovat Suomen Voimalajiliitolle isoimmat ja kansainvälisimmät kisat tähän mennessä.

VOIMALAJILIITTO on muutenkin alkanut panostaa otevoimailuun. Se on esimerkiksi alkanut avustaa urheilijoita uusien välineiden hankinnassa.
Lisäksi media on ryhtynyt huomioimaan otevoimailua aiempaa paremmin, ja laji on saanut viime aikoina mukavasti lisää julkisuutta.
– Äskettäin esimerkiksi Yle oli televisioimassa Joensuussa pidettyjä SM-kisoja. Onhan se tosi kiva, kun lajin arvostus on nousussa.
Kaikkonen on saanut myös uuden valmentajan, kun kiuruvetislähtöinen, nykyään Iisalmessa asuva Jari Saastamoinen on alkanut työstää Kaikkosen voimatasoja uuteen uskoon.
– Toinen valmentaja minulla on Jouni Mähönen, jonka kanssa keskitymme itse otevoimailuun.
Lisäksi Kaikkonen on panostanut harjoitusolosuhteisiinsa kotonaan, jotta treenaaminen olisi entistä laadukkaampaa. Ainekset menestyksen jatkumiseen ovat siis hyvät.

ENNEN MM-kisoja hän aikoo osallistua vielä muihinkin tapahtumiin tänä vuonna.
– Esimerkiksi nyt maaliskuussa on otevoimakisat Kuusamossa ja kesäkuussa Iisalmessa. Kenties Etelä-Suomessakin tulee käytyä kilpailemassa. On tärkeää saada kisakokemusta ja pitää sitä säännöllisesti yllä, Kaikkonen sanoo.