Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Uudet kasvot Peltohoviin

YRITTÄJÄ Jarmo Saastamoinen ja Iskelmäviikon tapahtumakoordinaattori Timo Marjoniemi ovat tehneet vuokrasopimuksen Peltohovin tiloista Kiuruveden Ostoskeskuksen kanssa. Yrittäjät Jari ja Minna Nikkinen jatkavat lounasravintolan yrittäjinä YS-viihde oy:n nimissä.

KAUPPAKIRJAT allekirjoitettiin sunnuntaina hotelli-ravintola Peltohovissa. Käytännössä Jarmo Saastamoinen ja Timo Marjoniemi tekivät kaupat YS-viihde oy:n kanssa Walle Oy:lle toiminnan jatkamisesta siihen mukaan kuuluvine irtaimistoineen. Walle oy:ssä Timo Marjoniemi on enemmistöosakkaana ja Jarmo Saastamoinen vähemmistöosakkaana.
Yrittäjä Kauko Kärkkäinen jää viettämään eläkepäiviään helmi-maaliskuun vaihteessa.
– Halusimme tiedottaa kaupasta heti, sillä kyselyjä on tullut niin paljon Peltohovin kohtalosta, sanoo Jari Nikkinen.

JARMO SAASTAMOINEN ja Timo Marjoniemi ottavat vetovastuun a la carte -ravintolasta, juhlapalveluista ja majoitustoiminnasta.
– Molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä kauppaan. Tämä on paras mahdollinen tilanne, että jatkajina on moniosaajia. On laajaa yrittäjäpohjaa sekä nuori ja innokas osaaja, toimintaan saadaan varmaan uusia ideoita, iloitsee Kauko Kärkkäinen.
Jarmo Saastamoisen ja Timo Marjoniemen uusi yhtiö Walle Oy odottaa rekisteröintiä, aputoiminimenä säilyy Peltohovi.
– Kaikki on tapahtunut nopeasti. Kun lehdessä oli juttua, että Peltohovi hakee uutta omistuspohjaa, kiinnostuin, sillä yritystoiminta liittyy meidän Sinisen Helmen toimintaan. Timo kävi neuvotteluja tahollaan ja asiat lähtivät menemään siihen suuntaan, että meistä tulisi hyvät yhteistyökumppanit, sillä minun aika ei riitä kaikkeen, toteaa Jarmo Saastamoinen, hän on yksi omistaja metallialan RD Group Oy -konsernissa.
– Timon kanssa soiteltiin ja lähdettiin yhdessä miettimään yritystoimintaa. Kiuruvedellä ei kannata kummankin pitää omaa hotellia ja ravintolaa, yhteistyö on valttia, sillä toinen täydentää toisen osaamista. Minulla on vankka yritystausta monenlaisissa yrityksissä ja Timolla Iskelmäviikkojen vetovastuusta, hyvässä yhteishengessä on viety asiaa eteenpäin, Saastamoinen jatkaa.

TIMO MARJONIEMELLÄ on paljon ideoita viihdepuolen ja ravintolan kehittämiseen.
– Itse asiassa olen miettinyt tätä hotelliravintolan konseptia jo silloin, kun asuin Kiuruvedellä. Nythän minä muutan Helsingistä tänne kotiseudulle takaisin. Olen siis paluumuuttaja, Marjoniemi sanoo.
Timo Marjoniemi aikoo uudistaa a la carte -listaa ja juomapuolta. Livemusiikki jatkuu ohjelmistossa.
Marjoniemi arvioi, että sellaista paikkaa kuin Peltohovi ei oikein toista Ylä-Savossa ole. Pitää mennä Kuopioon asti tai Nivalaan, että löytyy livebändejä.
– Täällä Peltohovissahan on esiintynytkin nimekkäitä bändejä. Varmaan kyselyitä tehdään ihmisten toiveista. Otetaan alussa rauhallisesti, pikkuhiljaa hyvää tulee, Marjoniemi jatkaa.
Ravintolaan tehtäneen pieni pintojen kohennus alkuvaiheessa ja jatkotoimenpiteitä mietitään sitten ajan kanssa.
Samaa mieltä on Jarmo Saastamoinen, siirtymävaiheessa ei kannata isoja muutoksia vielä tehdä, pitää kuulostella asiakkaiden tarpeita.
– Näen suuren potentiaalin Peltohovissa ja Kiuruvedellä matkailun näkökulmasta. Meillä on Sininen Helmi ja Tahkolla majoitusta. Voisimme tuoda Tahkolta vaikkapa kelkkaporukoita Siniseen Helmeen ja edelleen järjestää kuljetuksen Sinisestä Helmestä tänne Kiuruveden keskustaan, Saastamoinen visioi.

JARI ja Minna Nikkinen aikovat puolestaan kehittää lounaspalvelua.
– Moni asiakas on ollut huolissaan, että miten lounaan käy, heille varmasti tämä tieto, että lounastarjoilu jatkuu, on huojentava, Minna Nikkinen sanoo.
Osa Peltohovin työntekijöitä jatkaa niin Nikkisten kuin Saastamoisen ja Marjoniemen palveluksessa.
Hotelli-ravintola Peltohovissa on 15 kahden hengen huonetta. Ravintolassa ja terasseilla on asiakaspaikkoja 350.
Kauko Kärkkäinen on toiminut ravintola-alalla 42 vuotta, josta yrittäjänä Peltohovissa noin 20 vuotta.
– On siinä monta kertaa tullut lähdetyksi, aika aikaa kutakin, tuumaa hän.
Peltohovin kiinteistön omistaa Kiinteistöosakeyhtiö Kiuruveden Ostoskeskus, Janne ja Verneri Peltola. Jatkossa Jarmo Saastamoisen ja Timo Marjoniemen yritys on vuokralaisena Ostoskeskuksessa ja Jari ja Minna Nikkinen puolestaan Saastamoisen ja Marjoniemen alivuokralaisina.