Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Golfin ja metsästyksen simulaattori Keilahalliin

YLÄ-SAVON Veturi on myöntänyt Keilahallille investointitukea vajaa 9 000 euroa yhdistelmäsimulaattorin hankintaan. Simulaattorissa voidaan harjoitella golfia ja metsästystä sekä järjestää kilpailuja. Investointi tukee liikevaihdon kasvua ja työllisyyttä sekä maaseudun elinvoimaisuutta.
Perusteluinaan Ylä-Savon Veturin hallitus toteaa, että hanke monipuolistaa Keilahallin palvelutarjontaa ja lisää erityisesti nuorison, mutta myös muiden käyttäjäryhmien harrastusmahdollisuuksia. Myös Keilahallin sijainti on keskeinen ja investointi tukee liikevaihdon kasvua ja työllisyyttä.
Yrittäjä Ilkka Nissinen on tyytyväinen Keilahallin saamasta avustuksesta golf- ja metsästyssimulaattorille, tuki muodostaa noin 30 prosenttia kustannuksista, koko simulaattorihanke maksaa yritykselle 30 000–40 000 euroa.
– Kiitos Veturin toiminnanjohtaja Minna Partaselle ja yritysneuvoja Tuula Parkonen-Suhoselle, hän vinkkasi tästä tukimahdollisuudesta. Emme ole koskaan aiemmin mitään tukia hakeneet, Nissinen kertoo.
Golf- ja metsästyssimulaattorissa voi harjoitella golfia ja metsästystä läpi vuoden ikään kuin todellisissa olosuhteissa.
– Simulaattori sopii nuorille ja tosi harrastajille. Nuorten on helppo aloittaa harrastaminen tutustumalla lajeihin simulaattorissa, simulaattorin aseet muistuttavat oikeiden aseiden painoa ja olemusta, lisää Nissinen.
Kiuruvedellä on paljon metsästäjiä, myös Ilkka Nissinen harrastaa metsästämistä. Metsästyssimulaattoriin voi tulla myös oman aseen kanssa. Oikeita ammuksia ei kuitenkaan aseeseen laiteta, vaan aseeseen asennetaan tunnistelaite.
Nissisen mukaan vastaavaa yhdistelmäsimulaattoria golfin ja metsästyksen harrastamiseen ei ole lähialueilla.
Keilahallissa on mietitty jo muutamia vuosia simulaattorin hankintaa. Kun Keilahalli osti linja-autoasemalta lisää tilaa (400 neliötä) omaan haltuunsa, palaset loksahtivat paikalleen.
Simulaattori on tarkoitus saada asiakkaiden käyttöön maaliskuun aikana. Tilat ovat jo liki main valmiit.