Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Kaikki onnistui nappiin

KIURUVEDEN Urheiluautoilijoiden Jari Huttunen (25) ajoi voittoon Ruotsin MM-rallissa sunnuntaina. Kyse oli WRC3-luokan voitosta Hyundaillaan.

JARI HUTTUNEN oli samalla kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailun nopein R5-luokan autokunta ja he sijoittuivat yleiskilpailussa sijalle 10.
Jari Huttunen aloitti rallin tasaisesti ja oli ensimmäisen ajopäivän jälkeen WRC3-luokan kakkosijalla. Hän nousi luokan kärkeen lauantain kolmannella erikoiskokeella ja varmisti voittonsa sunnuntaina ajetulla Power Stagella.
Kaikkiaan hän kellotti yhdeksällä ajetulla erikoiskokeella viisi WRC3-luokan pohja-aikaa. Eroa luokassa toiseksi ajaneeseen Skoda-kuljettaja Emil Lindholmiin tuli lopulta viisi sekuntia. WRC3-luokan kolmanneksi ajoi ruotsalainen Johan Kristoffersson Volkswagenilla.
– Vauhtimme oli viikonloppuna kyllä ihan maksimit. Kaikki onnistui, mutta älyttömiä riskejä ei kuitenkaan tarvinnut ottaa. Kello tykkäsi eniten erikoiskokeista, joilla oli pitoa. Pieniä teknisiä murheita oli matkan varrella, mutta ne eivät vaikuttaneet suoritukseen mitenkään, Huttunen kertoo omilla virallisilla kotisivuillaan.
Jari Huttunen on uransa aikana juhlinut MM-rallissa luokkavoittoa kerran aikaisemmin. Vuonna 2017 hän voitti Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan Skodalla.
Viime vuonna hän ajoi Jyväskylän MM-rallissa luokan kakkoseksi Hyundailla, samoin vuonna 2018.
Tämän viikonlopun voitto oli ensimmäinen kerta, kun Hyundai i20R5-autolla juhlittiin luokkavoittoa MM-osakilpailussa.
Jari Huttunen valmistautui Ruotsin MM-ralliin ajamalla kaksipäiväiset testit kisaviikkoa edeltäneenä viikonloppuna. Testikilometrejä kertyi Keski-Suomen teillä noin 200.
– Arvostan tämän korkeammalle kuin vuoden 2017 voiton Jyväskylässä. Isot kiitokset meitä ajattavalle 2Brally-tiimille, kaikki toimi hienosti. Kiitos kuuluu myös Printsport Racingille tärkeän testiviikonlopun järjestämisestä, nyt pääsimme jälleen näyttämään mihin vauhtimme riittää, kun valmistautuminen meni putkeen ja auto osui hyvin käteen.
Huttusen manageri Marcus Grönholm kiitteli myös Jari Huttusen suoritusta Ruotsissa.
– Hieno suoritus Jarilta! Vauhti oli kohdallaan koko ajan eikä virheitä tullut, vaikka olosuhteet olivat todella rajut. Nyt tuli Hyundain R5-autolle historian ensimmäinen voitto tällä tasolla ja toivottavasti tämä poikii Jarille enemmän kisoja tulevaisuudessa, Grönholm sanoi.

VUONNA 2018 Huttunen ajoi Ruotsin MM-rallissa Hyundailla WRC2-luokan kuudenneksi ja silloin tulosta rasitti yksi ulosajo.
Viime vuonna Huttunen teki Skoda Fabia R5:llä historiaa kellottamalla yhdellä erikoiskokeella koko kisan nopeimman ajan. Lopulta kisa päättyi ulosajoon luokan toiselta sijalta hurjan yrityksen päätteeksi.
Jari Huttunen sijoittui Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan toiseksi.
Syksyllä 2017 Hyundai järjesti kaksivaiheisen valintatilaisuuden, jonka voittaja valittiin kaudelle 2018 Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan. Huttusen lisäksi valintatilaisuudessa olivat mukana muun muassa Kalle Rovanperä, Emil Lindholm, Emil Bergkvist, Gus Greensmith, Karl Kruuda sekä Pierre-Louis Loubet. Voittoon ylsi Huttunen, hän on ollut osa Hyundain kilpailutoimintaa pari vuotta.