Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Työllisyysviikko kokoaa kaiken ja kaikki yhteen

KIURUVEDELLÄ järjestetään jo kolmannen kerran työllisyysviikkotapahtuma perjantaina 21. päivänä helmikuuta lukion tiloissa. Työllisyysviikolla saa kattavan kuvan opiskelupaikoista, toimialoista ja työpaikoista.

LUKIOLLE ovat tervetulleita niin nuoret kuin aikuiset non stoppina kello 9–11.30. Työllisyysviikon tapahtumaan siis voi tulla silloin, kun se itselle parhaiten sopii, eikä koko aikaa tarvitse olla paikalla.
– Tänä vuonna koulutus- ja täydennykoulutustarjonta on laajempi kuin koskaan aikaisemmin, hehkuttaa yritysneuvoja Tuula Parkkonen-Suhonen ja iloitsee siitä, että Kiuruveden työllisyysviikko on hyvässä maineessa ja yritykset, oppilaitokset ja muut toimijat tulevat mielellään esittelemään tapahtumaan toimintaansa.
Työllisyystapahtumassa ovat mukana muun muassa Itä-Suomen yliopisto, Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Ylä-Savon ammattiopisto, Savon ammattiopisto, Jedu sekä Kainuun ammattiopisto ja Kajaanin ammattikorkeakoulu ensimmäistä kertaa. Yrityksistä mukana ovat omilla osastoillaan Fibox Tested Systems oy, Ponsse oyj, KPA Unicon oy, RD Technology Center oy, Omni oy, kuljetusliike Tomi Rönkkö sekä Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä, 4 H-yhdistys ja TE-palvelut. Mukana on myös Vapaa nuorisoteatteri.
– Eli tosi laaja kattaus toimijoita esittelemässä koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia. Tietoa on tarjolla myös täydennyskoulutuksesta sekä oppisopimuskoulutuksesta. Tapahtumassa on mahdollisuus saada opinto- ja ammatinvalintaohjausta. Työllisyystapahtumassa esitellään niin ikään eri toimialoja ja millaisia työntekijöitä millekin toimialalle haetaan ja minkälaista koulutusta tarvitaan. Mahdollisesti työllisyysviikon tapahtumaan saadaan myös rekan nuppi ohjaamoon tutustumista varten.

KIURUVEDEN kaupungin pisteellä esittelyssä ovat Kiuruveden lukio, nuorisotoimi ja elinkeinopalvelut sekä Kiuruveden Urheilijat.
– Elinkeinojen puolella kerromme yrittäjyydestä. Meillä on myös tietoa avoimista työpaikoista, informoimme myös muiden toimijoiden avoimista työpaikoista.
Kiuruveden kaupunki hakee kesäksi somenuorta ottamaan kuvia ja videoita kaupungin toiminnasta. Myös tästä työpaikasta saa tietoa kaupungin toimipisteellä.
Nuorisotoimi esittelee kesäduunikampanjaa. Nuorisotoimi jalkautuu myös Kiuruveden kouluihin. Kesätyöntekijän tulee olla 15–25-vuotias kiuruvetinen koululainen tai opiskelija.
Kiuruvedellä on pulaa hoitajista, kuljettajista, hitsareista ja metallityöntekijöistä, erityisesti haetaan insinöörejä, suunnittelu- ja johtotehtäviin. Myös eläinlääkäreille, jotka ovat erikoistuneet hevosiin, olisi paikkoja avoinna Hingunniemessä ja nyt kun maatiloilla näkymät ovat hieman valoisammat, haetaan niin ikään lomittajia.

TYÖLLISYYSTAPAHTUMA on suunnattu nuorille ja aikuisille, siis kaikille ikäryhmille. Esimerkiksi oppisopimuskoulutus on lisääntynyt näillä alueilla, se on yksi vaihtoehto työllistyä niille, joiden juttu ei ole istua koulunpenkissä. Oppisopimuskoulutuksessa kun on sopiva määrä opiskelua ja käytännön työtä. Oppisopimuksesta saa tietoa Ysaon pisteellä.
– Oppisopimuksesta on hyviä kokemuksia, työntekijät ovat motivoituneita ja työnantajat hyötyvät, Tuula Parkkonen-Suhonen kertoo.
Viime vuonna Kiuruveden työllisyystapahtumassa oli useita satoja kävijöitä. Jo koululaisia osallistuu tapahtumaan parisen sataa. Niin tänäkin vuonna. – Toiveissa on, että saataisiin kävijöitä ympäristökunnista. Vieremältä ainakin on oltu kiinnostuneita saapumaan Kiuruvedelle, onhan tämä ainutlaatuinen tilaisuus, kun kaikki koulutustasot ja lähialueiden oppilaitokset on keskitetty samaan paikkaan.
Työllisyysviikon tapahtumassa Tommi Remes kertoo urheilun ja opiskelun yhdistämisestä.