Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät

KIURUVEDEN seurakunnan kirkkoherranvirkaa hakeneet Pirkko Hänninen, Mirita Häyrynen, Heli Kinisjärvi, Kimmo Kivelä ja Juha Määttä esittäytyvät seurakuntalaisille ja ovat heidän tentattavanaan tiistaina 10.3. Kiuruveden seurakuntatalolla.
Seurakuntalaiset voivat tutustua kirkkoherraehdokkaisiin jo yhteisillä kahveilla klo 17.15 alkaen. Varsinainen tilaisuus alkaa klo 18.
Tilaisuuden aikana seurakuntalaisilla on mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä ja niitä toivotaan lähetettävän myös ennakkoon joko seurakunnan kotisivujen kautta tai jättämällä kysymykset seurakuntatalon aulassa olevaan laatikkoon maanantaihin 9.3. klo 12 mennessä. Tervetuloa tapaamaan kirkkoherraehdokkaita!
Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoherran torstaina 26.3. Kirkkoherran välillistä vaalia varten tuomiokapituli on antanut hakijoista lausunnon seurakunnalle. Ensisijaisesti tuomiokapituli tutkii, täyttävätkö virkaa hakeneet kirkkojärjestyksessä säädetyt kelpoisuusehdot eli että hänellä on tarvittavat tutkinnot (pastoraalitutkinto ja seurakuntatyön johtamisen tutkinto) ja että hänellä on kyseisessä seurakunnassa tarvittava kielitaito.
Kirkkoherran tehtävänä on johtaa seurakunnan toimintaa. Kirkkoherra on vastuussa jumalanpalveluksen, pyhien sakramenttien, kirkollisten toimitusten ja sananjulistuksen oikeasta hoitamisesta sekä yksityisen sielunhoidon harjoittamisesta.
Nykyinen Kiuruveden kirkkoherra Matti Oikarinen jää eläkkeelle kesän alussa.