Kulttuuri, Uutiset (muokattu 21.2. 20:08) Tiina Kilvensalmi

Tapahtumia peruttu, jäähalli kiinni, oppilaitokset toimivat normaalisti

KIURUVEDEN kaupunki julkaisi tiedotteen koronaviruksen ennaltaehkäisemiseksi perjantaina alkuillasta. Kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka toivoo, että kiuruvetiset noudattavat ohjeita ja käyttävät tervettä maalaisjärkeä.
– Nyt pitää olla rauhallisin mielin, eikä ole syytä paniikkiin. Tilannetta kannattaa seurata ja me kaupungissa tiedotamme asioista. Meillä Ylä-Savossa on hyvät valmiudet toimia tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Muiniekka kertoo.
Kaupungilla on viime vuonna päivitetty valmiussuunnitelma, joka turvaa yhteiskunnan toiminnan poikkeusoloissa, jos valmiuslait otetaan käyttöön.
– Kiuruvetisten kannattaa nyt käyttää omaa harkintaa. Matkustamista tulisi välttää ja turhia yleisötilaisuuksia. Hyvää käsihygieniaa tulee noudattaa. Elintarvikkeita ja muita tavaroita ei kannata ruveta hamstraamaan, Muiniekka muistuttaa.

KAUPUNKI varautuu osaltaan ehkäisemään koronavirustartuntojen leviämistä. Kaupungin johtoryhmä seuraa koronavirustilannetta sekä koordinoi ja johtaa varautumistoimenpiteitä. Perjantaina 13.3. pidettiin Kiuruveden kaupungin johtoryhmän kokous, jossa käytiin läpi valtion viranomaisten lähettämää ohjeistusta sekä päätettiin koronavirustilanteeseen liittyvistä toimenpiteistä. Tilannetta tullaan seuraamaan aktiivisesti ja kaupunkilaisia tullaan tiedottamaan tilanteen edetessä.
Lähtökohtaisesti kaupungin palveluiden toiminta pyritään pitämään normaalina. Esimerkiksi hallinnon kannalta välttämättömät kokoukset esimerkiksi lautakunnat, hallitus ja valtuusto pidetään normaalisti.
Kaupunki pyytää, että kiuruvetiset asioivat kaupungin suuntaan ensisijaisesti sähköpostitse tai puhelimitse. Tarvittaessa voi sopia erikseen tapaamisaika kaupungin henkilöstön kanssa. Henkilöstön yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.kiuruvesi.fi/yhteystiedot. Kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi

KIURUVEDEN kaupunki joutuu rajoittamaan toimintojaan, vaikka toiminta pyritään pitämään mahdollisimman normaalina. Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi joudutaan kuitenkin rajoittamaan tiettyjä palveluita.
Kaupungin järjestämien kaikkien liikuntaryhmien toiminta perutaan maaliskuun loppuun saakka. Tilannetta seurataan ja asiasta tiedotetaan.
Uimahallin, liikuntahallin ja ulkoiluliikuntapaikkojen toiminta jatkuu normaalina.
Jäähalli suljetaan lauantaina ja samalla jäähallin toiminta jää kesätauolla. Kaupungin kuntosali ja voimailusali suljetaan maaliskuun loppuun saakka. Lisätietoja liikuntapaikoista saa liikuntasihteeri Lassi Myllylältä.

YLI 500 henkilön yleisötapahtumia ei järjestetä. Kaupunki seuraa ja noudattaa THL:n suosituksia ja Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksiä
Suunniteltujen ja tiedotettujen kaupungin järjestämien yleisötapahtumien harkitaan tapauskohtaisesti järjestetäänkö tilaisuutta vai ei. Tapahtumien peruuttamisesta pyritään tiedottamaan mahdollisimman hyvissä ajon kaupungin kotisivuilla ja Facebookissa.
Ulkopuoliset tapahtumien järjestäjät päättävät itse pidetäänkö suunniteltu tilaisuus. Kiuruvetisten kannattaa seurata tapahtumanjärjestäjien tiedotuksia.
Kaupunki ei suunnittele eikä järjestä uusia tapahtumia ennen toukokuun loppua.
Lisätietoja tapahtumista saa kulttuurisihteeri Heidi Huhtilaiselta.

KIURUVEDEN kaupunki lopettaa oppilaitosten ylijäämäruoan myymisen toistaiseksi.
Ylijäämäruoan myymisen jatkamisesta tullaan tiedottamaan erikseen. Lisätietoja antaa ruokapalvelupäällikkö Helena Laitinen.

VARHAISKASVATUKSEN avoin päiväkoti on suljettu ajalla16. – 31.3.2020.
Muut varhaiskasvatuksen toimipisteet toimivat normaalisti, myös oppilaitokset toimivat normaalisti.
Ylimääräistä varhaiskasvatuksen toimipisteissä ja oppilaitoksissa vierailua tulee välttää. Toimipisteissä vieraillessa tulee huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
Ulkomailta palaavien lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulee sopia päiväkoteihin ja oppilaitoksiin palaamisen ajankohdasta ja poissaolosta varhaiskasvatuksen johtajan tai oppilaitoksen rehtorin kanssa. Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen johtaja Eeva Peltola sekä sivistystoimen vastaava Katja Kajava.

KAUPUNKI seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja tiedottaa kaupunkilaisia tilanteen edetessä. Yleisestä tilanteeseen liittyvästä tiedottamisesta vastaavat kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka ja hallintojohtaja Anne Koljonen.

YLEISTEN ohjeiden lisäksi kaupungin henkilölle on annettu eräitä erityisohjeita. Mikäli työntekijällä ilmaantuu koronavirukseen yhdistettyjä oireita (kuumetta tai hengitystieinfektio-oireita kuten yskää tai hengenahdistusta) tulee välittömästi ottaa puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon ja noudattaa sieltä saamiaan ohjeita.
Kaikki työhön liittyvät matkat (koti- ja ulkomaat) perutaan / siirretään, ellei matkustaminen ole välttämätöntä. Koulutusmatkat perutaan, koulutuksiin osallistutaan vain etäyhteydellä.
Ulkoministeriö on suositellut välttämään tarpeetonta matkustamista kaikkialla maailmassa. Jos työntekijä vapaa-ajallaan suosituksista huolimatta matkustaa ulkomaille, hänen tulee ensin keskustella asiasta esimiehen kanssa. Matkalta palattuaan työntekijän tulee pysyä poissa työpaikalta 14 vuorokauden ajan. Mahdollisuuksien mukaan työntekijä tekee tuona aikana etätyötä.

PARAS tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Hyvä käsihygienia on ratkaisevassa roolissa tartuntojen ehkäisemisessä. Kädet pestään runsaalla vedellä ja pesunesteellä tai saippualla erityisesti ennen ruokailua.
Muista myös suojata suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita tämän jälkeen käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

KAUPUNKI ohjeistaa noudattamaan erityistä harkintaa ja varovaisuutta asioidessa riskiryhmiin kuluvien kanssa. Riskiryhmiin kuuluu muun muassa iäkkäät henkilöt sekä pitkäaikaissairaat.
Toimi näin, jos sinulla on tuoreen hengitystiefinfektion oireita (kuume ja/tai nuha ja/tai hengenahdistus): Ennen terveydenhuoltoon hakeutumista soita omaan terveyskeskukseen (arkisin kello 8:00 – 15:00) tai päivystykseen. Kiuruvesi, puh. (017) 272 9494, päivystys 24/7, Iisalmi, puh. (017) 272 2346, KYS:n Päivystysapu-palvelu, puh 116 117.

VALTAKUNNALLISTA yleistä neuvontaa koronaviruksesta tarjoava numero 0295 535 535, avoinna arkisin klo 8:00 – 21:00 ja lauantaisin klo 9:00 – 15:00.
Tietoa koronaviruksesta ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Koronavirukseen liittyvät tiedotteet löytyvät osoitteesta: www.ylasavonsote.fi/tietoa-koronaviruksesta