Korona, Uutiset (muokattu 21.2. 20:15) Tiina Kilvensalmi

Ensimmäinen vahvistettu koronavirustartunta Ylä-Savossa

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä tiedotti tänään, että Ylä-Savossa on todettu tiistaina 24. maaliskuuta yksi vahvistettu koronavirustartunta. Henkilö on testattu Iisalmen infektiovastaanotolla. Tartunnan saanut henkilö on eristettynä kotioloissa ja voi tällä hetkellä hyvin.
Tartuntaketjua selvitetään parhaillaan ja kontaktissa tartunnan saaneen henkilön kanssa olleisiin tullaan olemaan henkilökohtaisesti yhteydessä.
On erityisen tärkeää, että jokainen osaltaan pyrkii välttämään tartuntojen leviämistä omilla toimillaan. Tehokkain tapa välttää tartuntojen leviämistä on välttää kaikkia kontakteja muihin ihmisiin. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän johtava lääkäri Anssi Uutela muistuttaa kaikkia yläsavolaisia välttämään kokoontumisia ja kaikkea sellaista liikkumista kodin ulkopuolella, joka ei ole välttämätöntä.