Vieraskynä (muokattu 20.1. 18:03) Kiuruvesilehti

Ponnistellaan yhdessä

Ponnistellaan yhdessä

TULEVANA viikonloppuna vietämme pääsiäistä, joka on kristinuskon vanhin ja tärkein juhla. Pääsiäisenä Kristus nousi kuolleista ja kuolemallaan kuoleman voitti. Pääsiäistä edeltää hiljainen viikko, joka on viime viikkojen aikana näkynyt kirjaimellisesti kaupunkikuvassamme. Kadut ovat hiljentyneet, kun ihmiset ovat asettuneet koteihinsa paljon puhutun viruksen takia. Ei kuulu mopojen tauotonta pärinää, vain muutamat autot ajavat pakolliset ajonsa. Lenkkeilijöitä kuitenkin jonkun verran näkyy. Ihanaa, että ihmiset kaikesta huolimatta ulkoilevat ja lenkkeilevät nauttien kauniista kevätpäivistä.

SUOMEN hallitus on tehnyt rankkoja rajoituksia, jotka koskettavat meitä kaikkia. Lapset ja nuoret opiskelevat kotona. Iso osa työntekijöistä tekee etätöitä ja monet ovat joutuneet lomautetuiksi, kun ei ole työtä mitä voi tehdä. Pienet yritykset painiskelevat isojen asioiden äärellä, mutta ovat tehneet hienoja ratkaisuja, joiden avulla pyrkivät pääsemään vaikeiden asioiden yli samalla auttaen muita. Unohtamatta palkkatyöntekijöitä, jotka ovat koko ajan töissä sairastumisen uhka mielessään. Hoitohenkilökunta tekee pitkiä työvuoroja toisten hyvinvoinnin eteen, kauppojen henkilökunta palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla sekä eri alojen kuljettajat toimivat aina asiakasta ajatellen. Kaikilla kuitenkin pieni pelko ajatuksissaan, ettei sairastuisi itse ja tartuttaisi lähimmäisiään.

TOIVON kaikille niin paljon jaksamista, että pääsemme tämän kaiken yli. Surukseni olen uutisoinnissa lukenut, että olemme päässeet sairastavuustilastoinnin lähes kärkeen. Emme ole olleet turvassa ns. turvallisessa lintukodossamme. Lämmin osanottoni Teille kaikille, jotka olette menettäneet läheisenne. Voimia suureen suruunne.

OLEN näiden viikkojen aikana saanut kuitenkin huomata yhteisöllisyyden, mikä kaupungissamme on nostanut päätään. Haluamme auttaa lähimmäistämme, sitä naapurin mummia tai ukkia, joka ei pääse itse kauppaan. Niin ikään kauppojen tms. yritysten kotiinkuljetuspalvelut nousevat arvoon uskomattomaan. Ihan mahtavaa miten huolehdimme pienemmästä ja heikommastamme. Haluan kaikille toivottaa hyvää kevättä ja pääsiäistä. Ponnistetaan yhdessä tämän koettelemuksen yli. Kevät on kaunis, valo voittaa pimeyden ja lämpö kylmyyden. Vertauskuvannollisesti elämä voittaa kuoleman. Uskotaan parempaan huomiseen. Yhdessä.

SIRPA PIIPPO
Kirjoittaja on Vasemmistoliiton
valtuustoryhmän puheenjohtaja