Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Kasvomaskikauppa käy Satuhelmessä

KASVOMASKIKAUPPA käy Kangas- ja käsityökauppa Satuhelmessä. Yrittäjä Hanna Nivala on myynyt jo kymmeniä maskeja.
Hanna Nivala valmistaa kasvomaskeja itse, aina kun siihen jää muilta töiltä aikaa. Kasvomaskeja ostavat ihan tavalliset ihmiset, mutta myös hoitajat, koska kasvomaskeista on pulaa.
Hanna Nivala sai vinkin kasvomaskien tekemisestä toisilta kangaskaupoilta.
– Itse olen kyllä suunnitellut kasvomaskin. Maskeja tehdään puuvillakankaasta, jonka voi pestä 90-asteisessa vedessä, Nivala valottaa.
Hanna Nivala huomauttaa, että puuvillainen kasvomaski ei estä koronaa, mutta omia pärskeitä se estää lentämästä eteenpäin. Käsiä on syytä pestä edelleen ahkerasti.
Hanna Nivala sanoo, että koronavirusepidemian aikana hänen liikkeessään on myyty lähinnä pieniä käsityötarvikkeita.
– Onhan tämä ikävää. Äsken oli muutto uusiin tiloihinkin, mutta koronan takia asiakkaita käy harvakseltaan. Verkkokauppaa ei ole. Mutta ei tässä auta kuin sinnitellä, sillä eihän tämä epidemia voi ikuisesti jatkua, ajattelee Nivala.
Kasvomaskin voi tehdä myös itse omaan käyttöön, mutta itse tehty maski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta. Sen avulla voidaan vähentää yskimisen ja aivastelun aiheuttamaa pisaroiden leviämistä ja siten suojata muita.
Itse valmistettuja kasvomaskeja ei saa nimittää hengityksensuojaimiksi tai suu-nenäsuojuksiksi, sillä hengityksensuojainten ja suu-nenäsuojainten on täytettävä vaatimuksia, joilla niiden suojaavuus ja käytön turvallisuus voidaan todentaa.