Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Kallionsydämen tilanne on vakaa

IKÄIHMISTEN asumispalveluyksikkö Kallionsydämen toimintavastuu siirtyi Ylä-Savon SOTE-kuntayhtymälle pysyvästi 9.4.2020 alkaen. Asumispalveluyksikkö Kallionsydämen tilanne on tällä hetkellä vakaa.
Kallionsydämen henkilökuntaa on vahvistettu lisäämällä yksikön hoitajaresursseja ja yksikön asukkaiden hoitovastuu on siirretty kuntayhtymän kotisairaalan lääkärille. Asumispalveluyksikön henkilökunta ja asukkaat on kaikki testattu koronaviruksen varalta. Koronavirustartuntoja on todettu sekä henkilökunnalla että yksikön asukkailla. Osa asukkaista on edelleen oireilevia. Hoitohenkilökunta on terve ja oireilevat henkilökunnan edustajat ovat poissa töistä. Asumispalveluyksikön asukkaita ja heidän omaisia sekä henkilökuntaa tiedotetaan ja ohjeistetaan jatkuvasti.

KALLIONSYDÄMEN asumispalveluyksikkö on Itä-Suomen aluehallintoviraston valvonnassa ja valvontatoimenpiteet jatkuvat edelleen. Kuntayhtymä toteuttaa valvontatoimenpiteitä AVI:n vaatimusten mukaisesti.

YLÄ-SAVON Sote-kuntayhtymän alueella on 15.4.2020 mennessä todettu yhteensä 50 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Kallionsydämen hoivakodissa kuoli noin viikon sisään 9 vanhusta.