Uutiset (muokattu 9.4. 10:52) Kiuruvesilehti

Kallionsydämessä kaksi uutta menehtynyttä

ASUMISPALVELUYKSIKKÖ Kallionsydämen asukkaista koronavirukseen on tähän mennessä kuollut yhteensä 11 asukasta. Viime yönä koronaviruksen vuoksi menehtyi kaksi asukasta. Kaikki menehtyneet ovat olleet hyvin iäkkäitä.

KALLIONSYDÄMEN n asumispalveluyksikkö siirtyi Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän toiminnaksi 9.4.2020, jonka jälkeen tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi on muun muassa parannettu hygieniakäytäntöjä ja muutettu toimintatapoja siivous- ja pyykkihuollon osalta. Lisäksi yksikössä on vahvistettu terveydenhuollon osaamista kohdentamalla sairaanhoitaja- sekä lääkäriresursseja aiempaa enemmän yksikön asukkaiden tarpeisiin. Yksikössä ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja asukkailla tai yksikön henkilökunnalla toiminnan siirryttyä kuntayhtymän vastuulle.
Osa asukkaista on edelleen oireilevia. Kaikki yksikön asukkaat ovat iäkkäitä, minkä vuoksi kaikki koronatartunnan saaneet asukkaat kuuluvat korkean kuolleisuusriskin piiriin. Kaikki Kallionsydämen asukkaat saavat tällä hetkellä asianmukaista hoitoa. On kuitenkin mahdotonta ennustaa, ilmeneekö yksikössä vielä lisää koronakuolemia. Turvaamme asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin parhaalla mahdollisella tavalla.

KOKO Kallionsydämen asumispalveluyksikön henkilökunta sekä asukkaat testattiin koronaviruksen varalta viime viikolla. Yksikön henkilökunnalle ja asukkaille on määrä toteuttaa uusi koronavirustestaus huomenna 17.4.2020.
Asumispalveluyksikön asukkaita ja heidän omaisiaan sekä henkilökuntaa tiedotetaan ja ohjeistetaan mahdollisimman ajantasaisesti. Asukkaiden omaisia on ryhdytty tavoittelemaan Kallionsydämen tämänhetkiseen tilanteeseen liittyen.

YLÄ-SAVON Sote -kuntayhtymän alueella on 16.4.2020 mennessä todettu yhteensä 51 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa.