Korona, Uutiset (muokattu 9.4. 10:47) Kiuruvesilehti

Koronanäytteitä myös lauantaisin

YLÄ-SAVON Sote -kuntayhtymä varautuu alueen epidemiaan laajentamalla koronavirusnäytteenottoa toimimaan jatkossa myös lauantaisin. Näytteenottoon tarvitaan aina lääkärin lähete, jonka oireinen henkilö saa soittamalla ensin sairaanhoitajalle numeroon 017 272 4222 tai ottamalla yhteyttä verkkosivujen etusivulta löytyvän chat-palvelun kautta. Koronavirusnäytteet otetaan Iisalmen terveyskeskuksessa ajanvarauksella ma–pe klo 9–11 ja 12–14 sekä jatkossa myös lauantaina klo 9–11.

LISÄKSI kuntayhtymä varautuu koronavirusepidemiaan, kuten muutkin sairaanhoitopiirit, lisäämällä asianmukaisia vainajien väliaikaisia säilytystiloja, koska tämänhetkiset säilytystilat on mitoitettu alueen normaalin kuolleisuuden mukaisesti. Koronaepidemian odotetaan lisäävän kuolleisuutta, joten väliaikaisten lisätilojen hankkimisella varaudutaan varmistamaan vainajien asianmukainen ja arvokas käsittely. Kuntayhtymä tekee yhteistyötä alueen seurakuntien kanssa.

KUNTAYHTYMÄ on tilannut kolme kappaletta väliaikaiseen vainajasäilytykseen soveltuvaa kylmäkonttia. Kontit tulevat sijoittumaan Iisalmen sairaalan sisäpihalle. Kontit saapuvat lähiviikkojen aikana ja ne tulevat käyttöön vasta, jos olemassa olevat tilat täyttyvät. Alueella pyydetään kunnioittavaa ja asianmukaista käyttäytymistä.