Vieraskynä (muokattu 20.1. 18:03) Kiuruvesilehti

Kesälomasuunnitelmia

Kesälomasuunnitelmia

LAISKA töitään luettelee, mutta totean silti, että alkava loma tulee todellakin tarpeeseen. Piti olla monessa paikkaa yhtä aikaa, ja näin etäkokouksien ja etäopetuksen ihmeellisessä maailmassa se rimaa hipoen onnistuikin. Sama tilanne on varmasti monessa muussakin pääkopassa ja kropassa.

KESÄLOMAN alku menee vielä luottamustehtävissä, mutta on toki eri asia, kun siviilityö on kesäkeskeytyksellä. Viimeiset kokoukset on juhannuksen jälkeisellä viikolla. Sitten on reilu kuukausi kokouksetonta aikaa.

MUUTAMANA vuotena olemme käyneet tyttöporukalla lomanaloituslomalla – usein oikea fyysinen irtiotto eri maisemiin saa kunnolla irti arkikuvioista ja loma voi oikeasti alkaa. Tänä vuonna täytyy suosia lähimatkailua, joka on muutenkin oikein mainio trendi.

TOKI maailmalla matkustelu avartaa maailmankuvaa, mutta nykyisellään lentomatkustamisen karsiminen on oikeasti tärkeä ekoteko. Moni on huomannut, että lähellä on oikein mainioita luontokohteita ja muuta nähtävää ja koettavaa – lähimatkailu on varmasti yksi tulevaisuuden trendi, jota toivottavasti penteleen koronakin vauhdittaa.

MATKAILUUN meidän kannattaisi Kiuruvedellä panostaa. Oma ilon aiheeni ja mahdollinen matkailuvaltti ovat monipuoliset ja eritasoiset pyöräilyreitit niin maaseutumaisemissa kuin metsässäkin. Reittikartat voisivat olla tarjolla sähköisesti. Iskelmäviikko on topakka veturi ja kesätapahtumien helmi, mutta kesälle olisi hyvä tuumata matkailuvaltteja muullekin ajalle.

MINULLA ei liene bisnesvainua, mutta minut ainakin saisi houkuteltua paikkaan x lupaamalla päivämittaisia pyöräilyreittejä ja illaksi hyvää ruokaa, juomaa, uintimahdollisuuden ja (savu)saunan. Ehkäpä pyöräilyreittikartastoa olisi mahdollista viedä eteenpäin kaupunginkin taholta, jos asia innostaa – siitä olisi hyötyä kuntalaisille, potentiaalisille kuntalaisille ja kesäasukkaille.

TÄNÄ vuonna kesäloma menee tuttuun tapaan mökkeillen. Meidän perheellä on kaksi rakasta järvimaisemaa, joissa vierailemme säännöllisesti. Ensimmäiset puu-urakat on jo takana, ja päästäänpä lomalla varmasti aitan pohjaa laittamaan ja maalisutia heiluttamaan niin sisällä kuin ulkona. En tiedä, olenko kovaa vauhtia keski-ikäistymässä, mutta mikään ei ole niin ihanaa kuin laitella tulia saunaan ja paljun alle, istua laiturilla ja lueskella kirjaa – kunhan on ensin reippaillut luonnossa. Edellisenä viikonloppuna matka mökille taittui pyöräilemällä.

SUOMALAISESSA maisemassa sielu lepää ja uskon, että Kiuruvedellä voisi olla paljon tarjottavaa luonnonrauhaa ja aktiivista liikkumista kaipaaville kaltaisilleni stressikimpuille – niin osa-aikaisille kuin kokoaikaisille asukkaille.

MIRA KOKKONEN
Kiuruveden kaupunginhallituksen
puheenjohtaja (kesk)