Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Aku Laatikainen

Kausi alkaa

KiuPa liikuttaa kesän mittaan pariasataa pelaajaa. Harjoittelu on päässyt jo hyvään alkuun koronatauon jälkeen ja pian alkavat myös pelit.

Jalkapallossakin on pikku hiljaa palattu takaisin arkeen. Koronarajoitusten purkamisen ansiosta Kiuruveden Palloilijoiden miehet ja naiset pääsivät pienryhmäharjoitusten pariin toukokuussa, ja kesäkuun alettua on ollut junioreiden vuoro astua vihreälle veralle.
– Ainoastaan ihan pienimpien eli Futisseikkailun ja P7-joukkueen kanssa ei ole vielä aloitettu, mutta heilläkin yhteistreenit käynnistyvät myöhemmin kesäkuun aikana, KiuPan puheenjohtaja Pekka Kattainen ja junioripäällikkö Vesa Vainio selvittävät.
Toiminta harjoituksissa on jo muutoin normaalia, mutta se tapahtuu pienryhmissä ja hyvää hygieniaa noudattaen. Yksi ryhmä käsittää korkeintaan yhdeksän pelaajaa sekä yhden valmentajan/ohjaajan.
–Palloliitolle on annettava kiitosta siitä, kuinka hyvin he ovat meitä korona-aikana ohjeistaneet, Kattainen sanoo.
Vainion ja Kattaisen mukaan aivan kaikki eivät ole vielä uskaltautuneet harjoituksiin mukaan.
– Ymmärrämme täysin, jos joku haluaa olla varovainen.

Useita juniorijoukkueita

KiuPa on liikuttanut viime vuosina yleensä noin pariasataa pelaajaa per kausi ja nytkin määrä asettuu samoille tietämille.
Joukkueita on tälle vuodelle 11, joista yhdeksän on junioreille tarkoitettuja.
– Sarjoihin ja turnauksiin osallistuu tänä kesänä neljä junioriporukkaa. Niitä voisi olla kuusi, mutta kahden joukkueen kohdalla (T10 ja P8) pelit eivät toteutuneet koronaviruksen takia, koska joukkueita jättäytyi niin paljon pois, Pekka Kattainen sanoo.
Sen sijaan P9, P10 ja P11 pääsevät pelaamaan puolen kentän pelejä turnausmuotoisesti. Kaikilla joukkueilla ensimmäiset pelit ovat heinäkuun alussa ja P9:llä on muun muassa kaksi kotiturnausta tänä kesänä.
P14-ikäluokassa KiuPalla on yhteisjoukkue iisalmelaisen PK-37:n kanssa ja he pelaavat ison kentän pelejä ikäluokan Kakkosessa. P14:n kausi alkaa jo tällä viikolla.
Kaikissa juniori-ikäluokissa otteluohjelmia on supistettu poikkeuksellisen tilanteen takia.
Vesa Vainio kertoo, että jokaiselle joukkueelle on saatu joukkueenjohtajat ja valmentajat, mutta enemmänkin aktiiveja voisi olla mukana.
– Etenkin miespuolisia haluaisimme mukaan. Naiset ja tytöt ovat jo ihan mukavasti innostuneet.

Viitosta ja Kolmosta

KiuPan miesten edustusjoukkue avaa kautensa tällä viikolla. Viitosessa pelaava ”Mullikat” menestyi viime kesänä mainiosti ollen lohkonsa toinen. Tällekin kesälle ennusmerkit ovat hyvät.
– Viime kauden runko on pysynyt aika hyvin kasassa ja olemme saaneet nostettua omista junnuista uusia pelaajia mukaan. Ringissä on vajaat parikymmentä pelaajaa, ja keski-ikä on laskujeni mukaan alle 20 vuotta, sanoo pelaajavalmentaja Erkka Kattainen.
Lisäksi KiuPan miehillä on farmisopimus Kolmosessa pelaavan PK-37:n kanssa, mikä mahdollistaa pelaajien melko vapaan liikkumisen seurojen välillä.
KiuPan naisjoukkuekin pääsee pelien makuun piakkoin. Kolmoseen lähtevä ryhmä on mielenkiintoinen sekoitus kokeneempia pelureita sekä lahjakkaita nuoria, sillä viime kauden naisjoukkue ja 05-tytöt päättivät yhdistää voimansa täksi kaudeksi.
– Nuorin pelaajamme taitaa olla 2006 syntynyt ja vanhin 1980-luvun alussa. Pelaajia on parisenkymmentä ja harjoituksissa on ollut hyvä meininki, kertoo kapteenistoon kuuluva Heini Nukari.
Kiupattaria valmentaa Ilpo Hiltunen, joka on aiemmin tehnyt hyvää työtä KiuPan 05-tyttöjen kanssa niin jalkapallossa kuin futsalissakin. Sekä naisten että miesten sarjoissa otteluohjelma on normaalia lyhyempi tällä kaudella.
Tuttuun tyyliin KiuPassa ei ole unohdettu harrastefutaajiakaan. Miehille ja naisille on molemmille omat höntsäporukkansa, jotka kokoontuvat viikoittain.