Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Valokuitua myydään ovelta ovelle

Valokuituedustaja Mika Jokelainen lähtee juhannuksen jälkeen kiertämään Yhtylän ja Kairikon alueella ovelta ovelle. Hän tarjoaa omakotitalojen asukkaille valokuituliittymäsopimuksia.

Kiuruvedellä ensimmäinen alue, minne taajamassa rakennetaan valokuitua, on Yhtylä-Kairikko. Rakennustyöt aloitetaan syksyllä ja ensimmäiset saavat liittymänsä mahdollisesti jo syksyllä.
Valokuituun on alueelta liittymässä jo noin 100 kiinteistöä, millä määrällä valokuituhanke lähtee Yhtylä-Kairikko -alueella rakentumaan. Lisäksi valokuitu tulee Kiurunkulman taloyhtiöihin, kerrostaloihin ja rivitaloihin.
Mika Jokelainen on laskenut, että hänellä on urakkanaan kiertää 290 kiinteistöä elokuun loppuun mennessä.
– Tavoitteena on saada viesti läpi, että nyt liittymäsopimus kannattaa tehdä, sillä liittyminen on nyt paljon edullisempaa kuin myöhemmin, vahvistaa kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka.
Valokuitu kannattaa Jokelaisen ja Muiniekan mukaan hankkia, sillä se on nopea ja luotettava yhteys, joka tarjoaa lähes rajattoman kapasiteetin riippumatta yhtäaikaisesta käyttäjämäärästä, säätilasta tai omasta sijainnista tukiasemaan nähden.
– Koronapandemian aikana sen viimeistään huomasi, kuinka datan määrä nousi ja mobiiliverkko ruuhkautui perjantai- ja lauantai-iltaisin, Muiniekka jatkaa.
Kiuruvedellä tietoliikenneyhteydet ovat kulkeneet kupariverkossa ja se on tullut tiensä päähän.
Kupariverkko ei riitä nykyajan kasvaville tiedonsiirtovaatimuksille. Jossain vaiheessa kupariverkosta on luovuttava kokonaan. Kiuruveden kaupunki on varannut tälle vuodelle valokuituverkon rakentamiseen noin 100 000 euroa.