Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2. 20:02) Aku Laatikainen

Jarilla kaksijakoinen ralli

Jarilla kaksijakoinen ralli

Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Jari Huttunen sijoittui kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Bohemia-rallissa Tshekissä. Lauantain jälkeen kisaa johtanut kiuruvetinen jäi maalissa rallin voittaneelle isäntämaan Vaclav Pechille 49,8 sekuntia.
Bohemia-ralli alkoi Huttuselta ja kartanlukija Mikko Lukalta hienosti, sillä he nousivat kilpailun kärkeen toisen erikoiskokeen jälkeen ja pitivät kärkipaikkaa sen jälkeen koko lauantain ajan.
Yötauolle tultiin yhdentoista erikoiskokeen jälkeen, ja silloin Huttusen johto toisena ajaneeseen Skoda-kuljettaja Jan Kopeckyyn oli vain 0,6 sekuntia. Kolmantena lauantain jälkeen oli Ford Focus WRC:llä kilpaileva Vaclav Pech. Kolmikon taistelu kärkipaikasta oli tasaista, sillä Pech oli jäänyt Huttusesta 2,1 sekuntia.
– Lauantai oli hyvä päivä. Aamun lenkki tuntui vaikealta, kun oli märkää, mutta se taisi kuitenkin sopia meille. Iltapäivällä tiet olivat kuivempia ja ajo helpompaa. Voisi sanoa, että päivä oli ajollisesti lähellä täydellistä ja siihen vauhtiin voi olla tyytyväinen, Huttunen sanoi.
Sunnuntain seitsemälle erikoiskokeelle lähdettäessä Huttusen auton alustaan oli tehty muutoksia, joilla koitettiin saada suorituskykyä parannettua entisestään. Tällä kertaa säätäminen kuitenkin kostautui, sillä vauhti oli kateissa aamun ensimmäisen lenkin erikoiskokeilla ja kärkipaikka vaihtui nopeasti kolmanteen sijaan.
– Heti aamun ensimmäisellä pätkällä huomasin, että auto on hankalampi ajaa. Aamun kolmas erikoiskoe oli 22 kilometriä ja siellä jäimme 25 sekuntia, joten peli ratkesi tällä kertaa siihen. Pari pientä ajovirhettäkin oli, mutta niissä ei mennyt juurikaan aikaa. Iltapäivälle muutimme auton takaisin lauantain säätöihin, mutta voiton kannalta se oli myöhäistä.
Sunnuntaina rallin voittoon nousi Pech, joka jätti Jan Kopeckyn lopulta 6,4 sekunnin päähän.
– Kaksijakoinen viikonloppu. Lauantai oli huippupäivä ja se lämmittää mieltä. Sunnuntai meni puolestaan penkin alle eikä siihen voi olla lainkaan tyytyväinen. Asfaltilla ajo tuntui pitkän tauon jälkeen ihan hyvältä, vaikka ei se yhtä kotoinen alusta ole kuin sora.
Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu Italian Alba-rallissa 1.–2.8., jossa kaksikko kilpailee Hyundain tehdastiimin R5-autolla. Syyskuussa on vuorossa Viron MM-ralli, jossa kalustona on puolalaisen B2rallyn Hyundai i20 R5.