Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Senioriliikuntapuiston rakentaminen käynnistyi

Senioriliikuntapuiston rakentaminen on käynnistynyt viime viikolla Raivaajapuistossa. Liikuntapuiston on tarkoitus tukea ikäihmisten kotona asumista mahdollisimman pitkään tarjoamalla liikuntamahdollisuuden. Rakennettavan senioriliikuntapuiston vieressä on lasten leikkipuisto.
Vanhusneuvoston puheenjohtaja Marja-Leena Kärkkäinen on iloinen siitä, että puiston rakentaminen on käynnistynyt. Hanke on ollut vireillä pitkään ja päätökset puiston rakentamisesta on tehty viime vuoden puolella.
– Toiveissa on, että avajaiset ja vihkiäiset saadaan pidettyä syksyllä ja puisto käyttöön ennen lumien tuloa, Kärkkäinen kertoo.
Senioriliikuntapuiston sijaintia on mietitty pitkään. Paikaksi valikoitui Raivaajapuisto, koska se on keskeisellä paikalla. Kaikkien saavutettavissa.
– Raivaajapuistoon on helppo poiketa kaikkien vaikkapa kauppareissun yhteydessä.
Kärkkäinen pitää hyvänä, että vieressä on lasten leikkipuisto ja lenkkipolut penkkeineen. Hän toivoo, että kokonaisuus luo yhteisöllisyyttä ja alueella voidaan järjestää kaikkia kiuruvetisiä yhdistäviä tapahtumia.
Vanhusneuvosto kävi senioriliikuntapuistoa silmällä pitäen tutustumassa Vieremän liikuntapuistoon, joka kantaa Einari Vidgrenin nimeä. Kärkkäisen mukaan monet Kiuruveden senioriliikuntapuistoon tulevat laitteet ovat samanlaisia kuin Vieremän liikuntapuistossa. Välineet kestävät säätä, eikä niitä voi viedä mukanaan.
Senioriliikuntapuiston rakentamiseen käytetään perintölahjoitusvaroja, joita kaupunki on saanut vuosia sitten. Perinnön käytön ehtona on, että varat hyödyttävät ikäihmisiä. Perintövaroilla on hankittu jo vuosia sitten kotipalveluun autoja, rahaa on vielä jäljellä 40 000 euroa.
– Toivotaan, että senioriliikuntapuisto edesauttaa liikkumista ja siten antaisi lisäaikaa liikkumiselle, Kärkkäinen toteaa.