Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2. 20:02) Kiuruvesilehti

Jari Huttuselle hopeaa Italiasta

Kiuruveden Urheiluautoilijoiden Jari Huttunen ajoi Italia Alba-rallin kakkoseksi kovassa seurassa sunnuntaina. Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Huttunen jäi kisan voittaneelle Irlannin Hyundain tehdaskuljettaja Graig Breenille 8,7 sekuntia. Kisan kolmanneksi ajoi niin ikään Hyundailla, kokenut WRC-kuljettaja Dani Sordo, hän hävisi Huttuselle 14,8 sekuntia. Alba-rallista Huttunen haki asfalttikokemusta ja testasi samalla ensimmäistä kertaa Hyundain tehdastiimin uuden sukupolven R5-autoa, joten tavoitteena oli ajaa ehjä kisa ilman turhia riskejä.

– Ehdottomasti pitää olla tyytyväinen. Shakedownissa ajo ei sujunut ja olo ennen kisaa oli epävarma. Tänään tultiin kuitenkin pätkät läpi ilman virheitä, vaikka vauhti oli koko ajan tapissa. Ihan voittoon saakka se ei riittänyt, mutta tulos oli kuitenkin hyvä.

Jari Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat tasaisen kilpailun ja pitivät kisan kakkostilaa ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Huttunen kellotti yhdeksän erikoiskokeen pituisessa rallissa yhden pohja-ajan.
– Pääsin hyvin sinuiksi uuden auton kanssa, vaikka kilometrejä sillä ei ole vielä paljoa alla. Saimme auton säädöt kohtalaisen hyviksi Shakedownissa, mutta parantamisen varaakin niihin jäi vielä.
Huttunen ja Lukka ajavat kilpaa ensi viikonloppuna Puolan mestaruussarjan osakilpailussa Rajd Rzeszowskissa, joka ajetaan myös asfaltilla. Siellä kaksikon autona on puolalaisen B2Rallyn vanhemman sukupolven Hyundai i20 R5.