Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Vilma Lyydia kuningatarkisan seitsemäs

Kiuruvetinen tamma Vilma Lyydia sijoittui viikonloppuna Seinäjoella ravatun Kuningatar-kilpailun seitsemänneksi.Vilma Lyydian valmentaja Martti Ratinen sanoo olevansa tyytyväinen Vilma Lyydian juoksuun.
– Tuolla ajalla olisimme viime vuonna voittaneet, mutta nyt kisa oli erittäin kovatasoinen, Ratinen summasi maanantaina.
Lauantaina Vilma Lyydia onnistui hyvin, hevosella ajettiin todella kovaa ja sijoitus oli maksimissaan. Tamma oli kuudes 2 100 metrin kisassa.
Sunnuntaina ensimmäisellä matkalla (1 609 metriä) Vilma Lyydia sai huonon lähtöpaikan ja oli 10. Sunnuntain toisella matkalla (3 100 metriä) Vilma Lyydia oli neljäs, eikä sen paremmaksi Ratisen mukaan tammalla olisi voinut yltää ja näin kokonaiskilpailussa Vilma Lyydia tuli seitsemänneksi.
Vilma Lyydian ohjelmassa on nyt lepoa ja palautumista Kuninkuusraveista.
Jo 12-vuotiaalla Vilma Lyydialla on takanaan 148 starttia. Tamma on voittanut niistä 33 starttia, kakkossijoja on 18 ja kolmossijoja 15. Voittosumma on 96 126 euroa.
Vilma Lyydia oli nyt mukana kuningatarkisassa kolmatta kertaa. Viime vuonna Lahdessa tamma oli avausmatkalla kolmas, mutta päätyi päätösmatkalla keskeyttämään.
Vilma Lyydian paras saavutus tänä vuonna on voitto Mikkelissä heinäkuun puolessa välissä ravatussa Mansikka-ajossa.
Vilma Lyydian omistavat Milla Hiekkaranta ja Teija Ratinen.Kasvattajia ovat Teija ja Martti Ratinen. Valmentaja on Martti Ratinen. Hevosta ohjastaa Tuomas Pakkanen ja hoitaa Teija Ratinen.
Ravikuningattaren tittelin vei nimiinsä siilinjärveläisen Reino Miettisen valmentama Virin Camilla.
Ravikuninkaan seppeleen sai pihtiputaalaisen Antti Ojanperän valmentama Evartti.
Kuninkuusravien yleisömäärään vaikuttivat koronarajoitukset.