Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Aku Laatikainen

Kasvomaskikauppa on vilkastunut

Suomeen on tulossa todennäköisesti kasvomaskisuositus lähiaikoina. Myös suojakäsineet ovat tehneet hyvin kauppansa.
S-Marketin apulaispäällikkö Kirsi Vesamäki sanoo, että välillä kasvomaskihyllyt ovat olleet täysin tyhjilläänkin, sillä osa eristä on mennyt viime aikoina kuin kuumille kiville.
– Etenkin vanhemmat ihmiset ovat käyneet ostamassa maskeja. Toivottavasti tällä viikolla saamme taas uuden erän myyntiin. Emme pysty niitä suoraan itse tilaamaan, vaan ketju jakaa maskeja keskitetysti S-ryhmän myymälöihin.
Alkaneesta hamstrauksesta johtuen S-Marketissa on päätetty, että jatkossa maskeille on ostorajoitus, joka on kaksi pakettia per asiakas.
– Meillä on myynnissä kertakäyttömaskeja. Pienempi paketti sisältää kymmenen ja suurempi 50 kappaletta, Vesamäki sanoo.
K-Supermarketissakin maskeille on kysyntää ollut melko tasaiseen tahtiin viime aikoina, mutta ainakin toistaiseksi niitä on vielä riittänyt kohtalaisen hyvin, eikä ostorajoituksille ole ollut tarvetta. Myynnissä on kotimaisia 15 kappaleen pakkauksia.
– Pikku hiljaa niitä aina saadaan uusia eriä, sanoo kauppias Risto Kauppinen.
Apteekissakin kasvomaskien myynti on kiihtynyt. Ennen kaikkea vanhempi sukupolvi on käynyt ostoksilla ja ”ei oonkin” myyminen on käynyt lähellä.
– Nytkään ei ole kovin montaa pakettia jäljellä. Tosin onneksi tällä viikolla saamme todennäköisesti uuden erän myyntiin, kertoo apteekkari Ulla Lammi.
Myös apteekista on saatavilla kertakäyttömaskeja. Pieni paketti sisältää kymmenen ja suurempi 50 maskia. Ainakaan vielä ei ole asetettu ostorajoituksia.
– Keväällä möimme kangasmaskejakin, mutta nyt olemme keskittyneet pelkästään kertakäyttöisiin.
Maskipakettien hinnoissa ei suuria eroja ole. Keskimäärin voisi sanoa, että yhdelle maskille tulee hintaa noin yksi euro, ostipa pakettinsa mistä tahansa.

Käsidesiä saa hyvin

Keväällä erityisesti käsidesi oli hittituote, jota hamstrattiin paljon. Nyt sitä kuitenkin on ollut hyvin tarjolla apteekissa ja kaupoissa.
Sen sijaan suojakäsineiden saatavuudessa on ollut ongelmia jo pidemmän aikaa. Niitä on kyselty ahkerasti keväästä lähtien, mutta kaikki halukkaat eivät ole käsineitä saaneet. Suurin osa käsineistä menee edelleen terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.