Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2. 20:02) Aku Laatikainen

Jari Huttunen palasi soraralleihin ja ajoi luokkavoittoon Viron Lõuna-Eesti -rallissa

Viime sunnuntaina Virossa ajettu Lõuna-Eesti -ralli päättyi suomalaisittain voitokkaasti, kun kiuruvetinen Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen nappasi R5-luokan ykkössijan.
Viimeisellä erikoiskokeella kovan sekuntitaistelun itselleen kääntänyt Huttunen oli maalissa 3,3 sekuntia venäläistä tallitoveriaan Nikolay Gryazinia nopeampi. Luokkakolmoseksi ajoi Skoda-kuljettaja Eerik Pietarinen. Yleiskilpailussa Hyundai i 20 R5 -autolla kilpaillut Huttunen ja hänen kartanlukijansa Mikko Lukka sijoittuivat seitsemänneksi.
– Oli mukava päivä ja kohtuullisen hyvätasoinen kamppailu voitosta. Ajoimme nousujohteisen kisan ja nyt tulos oli paras mahdollinen. Tiet olivat sellaisia kuin parin vuoden takaa muistinkin, eli nopeita ja pinnaltaan liukkaita. Niitä oli kiva ajaa, Huttunen kertoi nettisivuillaan.
Reilun vuoden tauon jälkeen soraralleihin palannut Huttunen aloitti kilpailun ajamalla luokassaan toiseksi nopeimman ajan. Hän jäi avauserikoiskokeella pohjat kellottaneesta Eerik Pietarisesta 2,6 sekuntia.
R5-luokan kärki oli kilpailun ajan erittäin tasainen ja rallin puolivälissä Huttunen oli kolmantena vain 1,4 sekuntia kärkeen noussutta Gryazinia jäljessä. Viidennellä erikoiskokeella Huttunen valahti hetkeksi luokan neljänneksi, mutta hyökkäys kohti kärkeä alkoi heti seuraavalla pätkällä, jossa hän nousi takaisin toiselle sijalle. Loppukiri jatkui seitsemännellä erikoiskokeella, jossa hän kellotti rallin ensimmäisen pohja-aikansa ja kavensi eron Gryaziniin vain 1,1 sekuntiin ennen viimeistä erikoiskoetta.
– Huomasimme päivän aikana, että vauhtimme oli aina parempaa, kun erikoiskokeet ajettiin toista kertaa, joten viimeisellä lenkillä oli iskun paikka. Ajoimme kaksi viimeistä erikoiskoetta täysillä, mutta kuitenkin ilman riskejä, kertasi Huttunen.
Rallin päätöserikoiskokeella Huttunen viimeisteli loppukirinsä komeimmalla mahdollisella tavalla napaten pohja-ajan ja nousten luokkavoittoon.
– Totta kai arvostan tätä voittoa, vaikka päivän päätavoite olikin valmistautuminen Viron MM-ralliin. Osoittihan tämä ainakin sen, että kyllä me ihan jyvällä olemme soralla ajamisessa, vaikka edellisestä sorarallista onkin aikaa vierähtänyt. Matkaan mahtui yksi ajovirhe, kun sammutin auton kakkospätkän lähdössä. Siinä meni arviolta 4–5 sekuntia.
Kahden viikon kuluttua ajettavassa Viron MM-rallissa Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat puolalaisen 2BRallyn Hyundai i20 R5 -autolla.
– Lisäksi ajamme vielä yhden testipäivän ennen sitä. Hyvillä mielin voi nyt valmistautua tulevaan, Huttunen päätti.