Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2. 20:00) Aku Laatikainen

Ilmari Niskanen maajoukkueeseen

Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti Ilmari Niskanen on valittu Suomen jalkapallomaajoukkueeseen, joka kohtaa UEFA:n Kansojen liigan otteluissa Walesin 3.9. Helsingissä ja Irlannin 6.9. Dublinissa. Ottelut pelataan ilman yleisöä koronavirustilanteen takia, mutta niitä voi seurata television ja internetin kautta.
Veikkausliigassa Kuopion Palloseuraa edustava Niskanen on pelannut aiemmin Suomen poikamaajoukkueissa, mutta miesten tasolla hän on nyt mukana ensimmäistä kertaa. Nähtäväksi jää, saako 22-vuotias ”Immi” lähipäivinä tehdä debyyttinsä Huuhkajissa.
Niskasen ohella Suomen päävalmentaja Markku Kanerva valitsi joukkueeseen kolme muuta laitapelaajaa. He ovat Tanskan Superliigan Esbjergissä pelaava Pyry Soiri, Puolan pääsarjajoukkue Pogon Szczeciniä edustava Santeri Hostikka ja Norjan korkeimmalla tasolla Eliteserienissä palloileva SK Brannin Robert Taylor.
Niskasen tavoin Hostikka on A-maajoukkueen ensikertalainen, eikä Taylorillakaan ole kuin vasta kymmenen maaottelua vyöllään. Laiturinelikon kokenein on Soiri, jolla on 22 A-maaottelua. Hän on myös tehnyt viisi maalia.
Suomen vakiolaitureista Robin Lod ja Lassi Lappalainen jäivät tällä kertaa pois, koska Pohjois-Amerikassa pelaava kaksikko ei pääse matkustamaan Eurooppaan tiukkojen koronakaranteenimääräysten vuoksi.

Pikkupojan unelma toteen

Ilmari Niskanen sanoo, ettei tunne maajoukkuekutsusta voisi olla yhtään parempi.
– Pikkupojan unelma toteutuu nyt upealla tavalla. On valtavan suuri kunnia pukea sinivalkoinen paita päälleen A-maajoukkueessa. Osasin jo hieman odottaakin maajoukkuekutsua, kun pelit Veikkausliigassa ovat menneet niin hyvin. Nyt kun oman nimen näkee paperilla muiden pelaajien kanssa, niin unelma konkretisoituu, Niskanen tunnelmoi Kuopion Palloseuran tiedotteessa.
Kuusi maalia tällä kaudella Veikkausliigassa tehnyt ”Immi” ei aio lähteä maajoukkueeseen nöyristelemään, vaan näyttämään omaa vahvinta osaamistaan.
– Tulen pelaamaan vahvuuksillani. Tuon joukkueeseen vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Olen varma, että pärjään myös kovissa peleissä. Tarkoitus on antaa niin vahvat näytöt, että oma nimi piirretään myös ensi vuoden EM-kisajoukkueeseen, hän sanoo itsevarmasti.