Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Nimiä kerätään kyläkouluadressiin

Aarni Manninen kirjoitti nimensä Kyläkoulujen puolesta -adressiin keskiviikkona Viljo-tavaratalossa.
Manninen tuntee kyläkoulut, sillä hän on kiertänyt niissä opettamassa puutöitä. Mannisen allekirjoituksen otti vastaan Viljo-tavaratalon myyjä Minja Lyytikäinen.
Adressi kyläkoulujen puolesta on allekirjoitettavissa Viljo-Tavaratalon lisäksi K-Rauta Heiskasessa, ”meijerin” Kauppahallissa ja kirjastossa sekä sähköisesti osoitteessa adressit.com. Nämä adressit luovutetaan tulevana lauantaina 12.9. kaupungintalon edustalla kello 12 päättäjille.
– Paikalle odotetaan mahdollisimman runsasta osanottoa kuitenkin koronaturvallisuus huomioon ottaen. Luovutustilaisuuteen on kutsuttu päättäjät henkilökohtaisesti, Jukka Mulari kertoo.
Kiuruveden kyläkoulujen puolesta -adressin osoitteessa adressit.com oli allekirjoittanut tiistaiaamuun mennessä 679 ihmistä.
Adressissa vaaditaan, että kyläkoulut säilytetään. ”Kyläkoulujen lakkautus ei voi olla edellytys keskustan koulujen terveille tiloille, vaan kaikilla oppilailla tulee olla oikeus opiskella terveissä tiloissa, ilman kohtuuttoman pitkiä koulumatkoja. Taloudelliset säästöt tulee etsiä muualta, kuin kyläkoulujen lakkauttamisesta. Vaihtoehtoja tulee pohtia yhdessä kuntalaisten kanssa.” Adressin on laittanut alulle kylien yhteistyöryhmän puolesta Anja Manninen.