Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2. 20:02) Aku Laatikainen

Jari Huttunen ajoi taas asfalttivoiton

Jari Huttunen ajoi taas asfalttivoiton

Kiuruvetinen ralliässä Jari Huttunen jatkoi vauhdikasta menoaan viime viikonloppuna Puolan mestaruussarjan toisessa osakilpailussa Slaska-rallissa. Hyundain R5-autolla ajanut Huttunen kirjautti ansioluetteloonsa uransa toisen asfalttirallin yleiskilpailuvoiton.
Huttunen kuittasi lauantaina päättyneen seitsemän erikoiskokeen pituisen rallin ykkössijan 7,3 sekunnin erolla Skoda Fabia R5:llä ajaneeseen Puolan Grzegorz Grzybiin. Kilpailun kolmas oli puolalainen Volkswagen-kuljettaja Tomasz Kasperczyk.
Huttunen nousi kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kisan kärkeen ohi Grzybin toisella erikoiskokeella. Neljännellä pätkällä puolalaispilotti otti kärkipaikan hetkeksi takaisin, mutta huoltotauon jälkeen Huttunen ratkaisi pelin ja teki pohja-ajan kaikille kolmelle seuraavalle erikoiskokeelle.
– Voittoa haettiin ja se tuli, joten olen tyytyväinen. Kisan ensimmäisellä lenkillä meillä oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta niistä selvittiin ja voitto tuli.
– Tämä oli niin lyhyt ralli, että kaasu pohjassa piti ajaa koko ajan, ja paikallisia kuljettajia vastaan sai kyllä tyrkätä ihan tosissaan, Huttunen kertasi internet-sivuillaan.

Lisää kisoja luvassa

Huttunen on kilpaillut kesän ja alkusyksyn aikana tiiviissä tahdissa. Kiuruveden kasvatin kalenterissa on heinäkuun puolenvälin jälkeen ollut Hyundain ratin takana yhteensä kuusi rallia eri puolilla Eurooppaa.
Puolan mestaruussarjassa hän on kahden voittonsa myötä kärkipaikalla ja Viron MM-rallin jälkeen Huttunen johtaa myös rallin MM-sarjan WRC3-luokkaa.
Suomalaiskaksikko Huttusen & Lukan rallikausi etenee kiivaasti myös tästä eteenpäin.
– Kausi jatkuu seuraavaksi Tshekissä ja Puolassa ajettavilla kisoilla. Pääsemme myös ajamaan loka-marraskuun vaihteessa kilpailtavaan Sardinian MM-ralliin, mikä on todella hyvä uutinen, Huttunen kertoo.