Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Tuli tuhosi kuivaamon ja 250 000 kiloa viljaa

Tulipalo tuhosi Hautakylässä Rapakkojoentiellä sijainneen Lahtelan tilan viljankuivurin maanantai-illan ja tiistain vastaisen yön aikana. Samalla tuhoutui yli 20 metriä korkea siilo, jossa oli noin 250 000 kiloa viljaa.
Hyvä uutinen oli se, ettei tulipalo aiheuttanut henkilövahinkoja eikä savusta koitunut haittaa kenellekään ihmiselle. Aineelliset vahingot olivat kuitenkin mittavat.
Pelastuslaitos sai hälytyksen Rapakkojoentielle maanantai-iltana kello 22 aikoihin. Matkaan lähti yhteensä yhdeksän yksikköä Iisalmesta, Kiuruvedeltä, Vieremältä ja Sonkajärveltä. Mukana oli järeääkin kalustoa, sillä siilo oli sen verran suuri. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle liekit olivat jo valtoimenaan.
Pelastuslaitos sai kuitenkin rajattua tulipalon siten, ettei se päässyt leviämään muihin lähellä olleisiin rakennuksiin ja öljysäiliöihin. Joka tapauksessa siilon puurakenteet ja tekniikka tuhoutuivat tulipalossa täydellisesti. Pystyyn jäivät vain metalliset osat.
Tulipalon jälkisammutustyöt jatkuivat pitkälle tiistaiaamuun saakka.