Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2. 20:00) Aku Laatikainen

Sara Francisille uusi valmentaja

Kiuruveden Urheilijoiden Sara Francis vaihtaa valmentajaa. Aiemmin Tapani Turusen talliin kuulunut pikajuoksija siirtyy Petteri Jousteen alaisuuteen Jyväskylään, jonne Francis muuttaa lokakuussa.

– Nyt aukeaa uusi sivu minun urheilu-uralla. Haluan kiittää entistä valmentajaani Tapani Turusta, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä siitä saakka, kun aloitin yleisurheilun 15-vuotiaana, Francis kertoo Instagramissa.
Francisin mukaan päättynyt yleisurheilukausi ei ollut helppo henkisesti.
– Kukaan ei oikein tiennyt, mistä huono suorituskyky johtui. Hierojani avulla saimme kuitenkin lihakset aktivoitumaan ja sen seurauksena vauhti lähti paranemaan, hän sanoo Kiuruveden Urheilijoiden Facebook-sivuilla.
– Eron huomasi rentoutena ja askeleen terävyyden paranemisena, eivätkä hapot iskeneet jalkoihin 90 metrin kohdalla 100 ja 200 metrin matkoilla.
Kalevan kisoihin Francisilla ei ollut mitään odotuksia etukäteen, mutta hän oli todella iloinen finaalipaikasta 100 metrillä.
– Se oli minulle iso juttu ja viides sija myös.
22-vuotiaiden SM-kisat järjestettiin Kemissä ja siellä 19-vuotias Francis onnistui hienosti voittaen satasen sekä saavuttaen 200 metrillä hopeaa.
Suomi–Ruotsi -maaottelun järjestäminen oli vaakalaudalla vielä viikko ennen aloituspäivää, mutta lopulta kisat järjestettiin.
– Se oli hienoa, sillä ne olivat monelle urheilijalle ainoat kansainväliset kisat tälle kaudelle.
Francis valittiin 4×100 metrin viestiin varalle, joten hän sai vasta noin puoli tuntia ennen verryttelyä tietää, että pääsee juoksemaan viestin.
– Kaadoimme Ruotsin huippuajalla 44,09. Ennen juoksua puhuttiin tyttöjen kanssa, että 44,30–44,20 olisi hyvä tulos, joten aika yllätti meidät kaikki.
Yllätystä lisäsi se, ettei lämpötilakaan ollut optimaalinen.
– Maaotteluun oli hyvä lopettaa kausi ja huilata hetki. Vietin viikon miniloman Helsingissä ja oli ihanaa nähdä sisaruksia ja kavereita pitkästä aikaa sekä laittaa ajatukset muualle.
Francis aikoo olla vielä pari viikkoa ilman lajitreenejä.
– Sitten starttaa peruskuntokausi uudessa treeniryhmässä, josta olen todella innoissani. Tuntuu, kuin menisi taas esikouluun näkemään ja oppimaan uutta!
Jyväskylään muuttoa Francis sanoo harkinneensa tarkkaan, mutta lopulta hyvät puitteet harjoitteluun ja kovat harjoitusvastustajat, kuten Nooralotta Neziri ja Maria Räsänen alkoivat kallistaa vaakakuppia Petteri Jousteen tiimin suuntaan.
Francis haluaa kiittää kuluneesta kaudesta valmentajansa Tapani Turusen ohella perhettään ja yhteistyökumppaneitaan. Hänen ensi kauden päätavoitteena ovat 22-vuotiaiden EM-kisat.
– Ja tietysti myös oma kehitys ja se, että pysyisin terveenä koko harjoitus- ja kisakauden, Francis linjaa Urheiluliiton tiedotteessa.