Korona, Uutiset (muokattu 21.2. 20:15) Jaana Selander

Sivistysjohtaja Katja Kajava erosi, korona, säästöt ja ryöpytys olivat liikaa

Lukion rehtori, sivitysjohtaja Katja Kajava on eronnut syyskuun 29. päivänä tehtävästään. Hän jatkaa työssään vuoden loppuun. Kajava on kokenut työnsä raskaaksi maaliskuusta lähtien koronan ja syksystä kaupungin säästötalkoiden takia.
– Omat voimavarani ovat olleet koetuksella, en ole palautunut työstä, vaikka minulla on aikaisempaa kokemusta sivistystoimen vastaavan tehtävästä ja toimimisesta rehrorina perusopetuksen ja lukion puolella. Tiedän, että hallinnolliset työt tehdään yleensä illalla, Kajava sanoo.
Kajava lisää, että painolastia on lisännyt kaupungin talouden tervehdyttämisprosessista tullut ryöpytys, mutta hän sanoo kyllä tiedostavansa, että se kuuluu työhön.
Kajava sanoo, että hänen työmoraalillaan töitä ei muille delegoida, koska muillakin on paljon töitä. Lisäksi koronan takia on pitänyt olla koko ajan valppaana, seurata älykännykästä tilannetta, että osaa reagoida etupainotteisesti.
Raskautta on tuonut myös etä-äitiys, Kajavan alaikäinen poika asuu Pohjois-Karjalassa ja Kajava on ajanut melkein viikottain poikansa luokse.
Kajava näkee, että Kiuruveden kaupungin talouden puolella ei ole näkyvissä valomerkkejä tulevaisuudessakaan. Kouluverkkoprosessi tuo haastavia aikoja jatkossakin.
Kun Kajava teki päätöksen erostaan, nukkui hän heti yönsä paremmin.
Kajava aloitti Kiuruveden sivistystoimenjohtajana ja rehtorina elokuussa 2019. Hän oli aikaisemmin Polvijärven lukion ja perusopetuksen rehtori sekä vastasi sivistystoimesta.
Katja Kajava menee hoitamaan Polvijärven perusopetuksen ja lukion rehtorin virkaa vuoden 2021 kevätlukukauden ajaksi.