Kulttuuri, Uutiset (muokattu 21.2. 20:08) Jaana Selander

Kultturellissa voitto jo kolmannen kerran

Kiuruveden joukkue voitti jo kolmannen kerran peräkkäin lasten ja nuorten Kulturelli-kisan.

Koska Kiuruveden koulu voitti Kulturellin joukkuekilpailun nyt jo kolmannen kerran peräkkäin, sai koulu nyt ”Pertsan pytty 2” -kiertopalkinnon omakseen ja lisäksi 500 euron stipendin.
Kiuruvetisillä oli kisassa yhteinen musiikkiesitys ”Veden alla” ja lisäksi iso joukko yksilöitä osallistui omiin sarjoihinsa.
Joukkuekilpailuun laskettavat lajit olivat: laulu, lausunta, soitto ja ryhmäesitykset. Sarjat: alle 10 vuotta, alle 13 vuotta ja alle 16 vuotta.
Nuorimmat Kiuruveden joukkueen kisailijoista olivat ykkösluokkalaisia ja vanhimmat 9.-luokkalaisia.
Yhdessä harjoitteleminen ja esiintyminen eri-ikäisten kesken oli hauskaa ja antoisaa.
Yhteisen projektin myötä lapset ja nuoret saivat tilaisuuden tutustua toisiinsa.
Harjoituksia pidettiin välitunneilla, koulun jälkeen ja nauhoitteiden avulla.

Iso tapahtuma vuosittain

Kultturelli on iso vuosittainen kulttuuritapahtuma Ylä-Savossa.
Tänä vuonna se toteutettiin vallitsevasta tilanteesta johtuen erilaisena: kisaan oli mahdollista osallistua myös nauhoitetuilla esityksillä.
Kiuruveden joukkueen suoritukset videoi ja editoi projektin yhteistyöhön ryhtyneet Kiuruveden lukion mediakurssilaiset opettaja Pertti Remeksen johdolla.
– Joukkueen jäsenet totesivat, että oli mielenkiintoista, mukavaa, erilaista ja omalla tavalla jännittävää esittää esityksenä kameralle ja olla kuvauksen kohteena, musiikinopettaja Anna-Mari Svärd kertoo.
Harmillista puolestaan oli, ettei tänä vuonna edellisten vuosien tapaan päästy näkemään muiden paikkakuntien lasten ja nuorten esityksiä paikan päällä Iisalmessa.
Tapahtumana Kultturelli antaa Svärdin mukaan lapsille ja nuorille mahdollisuuden esitellä taitojaan yli kuntarajojen sekä ikätovereilleen että myös arviointiraadille.
– Esiintyjät saavat kokemusta ja uskallusta sekä rohkeutta ylittää itsensä. Arvioitsijoilta on mahdollista saada hyviä vinkkejä ja kannustusta tulevaan harjoitteluun.
– Kiuruvedeltä löytyy paljon innokkaita ja lahjakkaita nuoria. Monille osallistuminen Kultturelliin antaa tärkeää kokemusta sekä innostaa kokeilemaan ja kehittämään omia taitojaan edelleen.
Tapahtuman järjesti Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liitto, joka tarjoaa kaikenikäisille laadukkaita harrastuksia ja niihin liittyviä tapahtumia ja koulutuksia.