Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Maarit Äyhynmäki

VirtaLähde Vuoden nuori yrittäjä

Kiuruveden hyvinvointikeskus VirtaLähde vastaanotti Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon lauantaina. Nuori yrittäjä -palkinnon jakoi Kiuruveden yrittäjäyhdistys.

Kiuruveden Yrittäjäyhdistys perusteli Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon myöntämistä VirtaLähteelle seuraavasti: “Halusimme antaa tunnustusta hyvin innovatiiviselle yrittäjäpariskunnalle yrityksen jatkuvan kehityksen ja eteenpäin viemisen kunniaksi. He liikuttavat, huoltavat, ohjaavat ja ohjeistavat ihmisiä hyvinvoimaan niin livenä kuin verkossa.”
– Palkinnon saaminen toi kyllä hyvän mielen, Niina ja Pekka Lähderinne toteavat.
Yritystoimintaa heillä on ollut vuodesta 2016 saakka, elokuussa 2019 yritys muutti keskustaan torin vierellä sijaitsevaan liiketilaan.
Yrityksen valikoimaan kuuluvat monipuoliset hyvinvointipalvelut, joissa kehonhuollon lisäksi painotetaan yhtälailla mielen hyvinvointia.
Tämän hetkisen tilanteen vuoksi kurssit ovat suurimmaksi osaksi netissä tai muutoin THL:n ohjeistuksen mukaisesti.
– Esimerkiksi “Kymmenessä viikossa kevyemmäksi” ei tarkoita pelkästään fyysistä muutosta vaan myös mielen keventämistä. Ryhmävalmennuksissa on mukana aina henkilökohtainen valmennus ja yksilökohtaista koutsaamista niin, että mieli tulee mukana, Pekka Lähderinne kertoo.
– Valmentajana teen vähintäänkin kerran viikossa puhelun ja joskus useamminkin, aina osallistujan yksilöllisen tarpeen mukaan, Niina Lähderinne toteaa.
Kurssivalikoimaan vaikuttavat myös asiakkailta tulleet toiveet.
Heti vuoden 2021 alussa VirtaLähteessä alkaa peruskurssien lisäksi pelkästään miehille suunnattu hyvinvointiryhmä, äijämeiningillä toteutettavaan kurssiin on tullut toiveita asiakkailta.
– Meidän lisäksemme useiden kurssien ohjaajina toimivat Katja Arponen, Kirsi Kumpulainen sekä Titta ja Janne Virmanen, Lähderinteet kertovat.
Kevään mittaan käynnistyy lisäksi cupping-tulikuppaus -laihdutusohjelma.
– Tulikuppaus kiihdyttää aineenvaihduntaa, lisäksi siinä huomioidaan osallistujan kehonrakenne. Tulikuppaus nimi tulee siitä, että happi otetaan pois lasimaljasta tulella, Niina Lähderinne kertoo.
Jyväskylän Akupunktioklinikka Siriussillassa opiskeleva Lähderinne kertoo kiinalaisen lääketieteen vieneen hänet mukanaan.
– Opettajallani on tosi laaja osaaminen itämaiseen lääketieteeseen, parhaillaan akupunktiota opiskeleva Lähderinne kertoo.

Timanttiristi Hyväriselle

Kuljetusyrittäjä Eero Hyväriselle ojennettiin Yrittäjien timanttiristi samaisessa yrittäjäyhdistyksen pikkujoulussa Peltohovissa.
Yrittäjien timanttiristin Hyvärinen sai 50 vuotta kestäneestä yrittäjätaipaleesta.
Eero Hyvärinen aloitti kuljetusyrittäjänä 1970-luvulla, tuolloin hän sai liikenneluvan. Sitä aikaisemmin hän jo kuljetti puita juna-asemalle isänsä traktorilla. Hyvärinen oli silloin 15-vuotias. 1980-luvulla Hyvärisellä oli motoketju veljiensä kanssa.
Hyvärinen on ollut eläkkeellä 10 vuotta. Silti hän edelleen urakoi.
– Ajan heinäpaaleja maatiloille, kuljetan polttopuurankoja, energiapuita Vapolle olen myös ajanut, sellaista pientä, Hyvärinen kuvailee.
Parhaillaan Hyvärisellä oli useita autoja, kun hän harjoitti erikoiskuljetusta, ajoi puuta ja hoiteli motoketjulla puutavaraa metsästä tienvarteen.
Hyvärinen urakoi myös pitkään rajan takana, entisessä Neuvostoliitossa. Hän ajoi pietarilaiselle firmalle puuta Enson tehtaalle, Viipurin alueella.
Myös erikoiskuljetuksia Hyvärinen ajoi Venäjän alueella.
Hyvärisen mukaan tiet Venäjällä olivat kohtuullisia, olihan kysymys entisestä Suomen alueesta. Koneet huollettiin Suomessa.
– Viikko oltiin töissä, perjantaina lähdettiin kotiin ja sunnuntaina taas palattiin takaisin töihin.
Kuljetusalaa Hyvärinen luonnehtii tiukaksi ja kilpailluksi alaksi.
– Taksat ovat menneet alas, jos alalla ei ole elämisen mahdollisuuksia, nuoret eivät jatka, Hyvärinen tuumaa.
Saamastaan timanttirististä Hyvärinen ei oikein osaa sanoa mitään muuta kuin että ”olisi kai niitä ollut parempiakin tekijöitä”.