Vieraskynä (muokattu 25.3. 14:08) Kiuruvesilehti

Hyviä uutisia

Jarmo Muiniekka

KIURUVEDEN työllisyystilanne on pandemian maalis-huhtikuun lomautusaallon jälkeen toipumassa. TE-palvelujen kautta on haussa toistakymmentä työntekijää Kiuruvedelle erilaisiin tehtäviin. Haussa on metallialan osaajia, hoitoalan ammattilaisia ja erikoisosaajia. Työnhakijan kannattaa nyt olla aktiivinen, tarttua tarjottuihin mahdollisuuksiin ja tulla työn perässä asumaan Kiuruvedelle hyvien palvelujen äärelle. Uutisista olemme nähneet, että yksi tärkeimmistä teollisuusyrityksistämme KPA Unikon on saanut biokattilalaitostoimituksen Venäjälle Sokolin kaupunkiin. Laitos valmistetaan Kiuruveden tehtaalla. Tämä on myönteinen merkki markkinoiden luottamuksen palautumisesta pandemiakevään jälkeen.

PARHAILLAAN on käynnissä opiskelijoiden haku TE-palvelujen järjestämään lähihoitajakoulutukseen. Koulutus toteutetaan Kiuruvedellä työvaltaisena koulutuksena ensisijaisesti oman alueen sosiaali-, terveys-, ja kasvatusalan työpaikoilla. Maaliskuussa 2021 alkava 2–3 vuotta kestävä koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille, vähintään peruskoulun suorittaneille työttömille tai työttömyysuhan alaisille työntekijöille. Työvoiman tarve hoitoalalla on SOTE-kuntayhtymässä tosiasia. Henkilöstöä eläköityy ja ikääntyvä väestö tarvitsee nykyistä enemmän palveluja. Hakuilmoitus koulutukseen löytyy TE-palvelujen ja kaupungin verkkosivuilta. Tilaisuuteen kannattaa nyt tarttua ja hakea koulutukseen.

KIURUVEDEN kaupungin talousarvion 2021 valmistelua varjostivat monet huolenaiheet. Omien säästötoimien ja valtion toimien myötävaikutuksella odotamme kuluvan vuoden tuloksen päätyvän ylijäämäiseksi. Kaupunginvaltuuston vahvistama talousarvio osoittaa 1,1 miljoonaa euroa ylijäämää. Jos ensi vuoden talousarvio toteutuu suunnitellusti, saamme katettua merkittävästi kertynyttä alijäämää. Kurottavaa jää, mutta jatkamalla tasapainottamistoimia siitä pystytään selviämään.

KERRASSAAN iloinen uutinen on Kiuruveden syntyvyyden nousu. Kuluvana vuonna on syntynyt jo yli 70 vauvaa Kiuruvedelle. Viime vuonna vauvoja syntyi 52. Parhaat onnittelut kaikille perheenlisäystä saaneille pareille. Jospa trendi jatkuu. Neuvolapalvelut lähipalveluna kotipaikkakunnalla ovat olleet enemmän kuin tarpeen.

KIURUVEDELLE on saatu maailmanmestari! Paikkakunnan oma poika Jari Huttunen kaasutteli WRC-luokassa maailman kärkeen. Parhaat onnittelut Jarille! Jari Huttunen ja kansainvälisille kentille siirtynyt Ilmari Niskanen ovat urheilun saralta molemmat parhaita mahdollisia kansainvälisiä Kiuruvesi -lähettiläitä maailmalla. Ollaan ihan reilusti heistä ylpeitä.

NÄILLÄ muutamilla nostoilla kannustan meitä kaikkia näkemään positiiviset asiat ympärillämme ja arvostamaan sitä, mikä meillä on lähellä juuri nyt. Toistaiseksi olemme syyskaudella välttäneet pandemian pahimmat riskit. Pidetään yhdessä tilanne edelleen vakaana, noudatetaan käsihygieniaa, pidetään maskeja ja etäisyyttä ja pysytään terveinä jatkossakin.

KIITTÄEN kuluneesta vuodesta toivotan kaikille kiuruvetisille rauhallista joulua ja hyvää alkavaa vuotta 2021.

Kirjoittaja on Kiuruveden kaupunginjohtaja