Korona, Terveys, Uutiset (muokattu 21.2. 20:15) Kiuruvesilehti

Koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla ja ensimmäisenä rokotetaan kansallisen rokotussuunnitelman mukaisesti hoitohenkilökuntaa.
Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän rokotteiden jakelua koordinoi tällä hetkellä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (KYS). Tämä tarkoittaa sitä, että kuntayhtymä tilaa sekä saa rokotteet KYS:ltä, mutta alueen asukkaiden rokotus tapahtuu kuntayhtymän toimesta.

Alueemme rokotusaikataulu ja -järjestys

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä saa rokotusjärjestyksen mukaisesti ensimmäiset rokotteensa ensi viikolla eli viikolla 2. Rokotukset aloitetaan välittömästi rokottamalla todettuja tai epäiltyjä koronaviruspotilaita hoitavien osastojen ja päivystyksen, infektioenskan ja näytteenoton henkilökuntaa.
Tämän jälkeen rokotetaan ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Henkilökunnan ja muun väestön rokotuksia jatketaan THL:n ohjeistuksen ja rokotteiden saatavuuden mukaisesti.
Rokotteen säilyvyys on rajallinen, joten kaikki saadut rokoteannokset annetaan muutamassa päivässä. Alussa rokote-erät ovat pieniä ja niitä tulee harvemmin. Rokotusten järjestelyistä tiedotetaan suunnitelman tarkentumisen myötä.