Jari Huttusen kauden avaus päättyi pettymykseen jo avauspätkällä. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Moottoriurheilu, Urheilu (muokattu 10.3. 9:28) Aku Laatikainen

Jari Huttuselle harmittava keskeytys MM-rallissa

Kiuruvetinen Jari Huttunen koki karvaan pettymyksen Rovaniemen MM-rallissa, kun hän joutui keskeyttämään tämän vuoden avauskilpailunsa moottorivikaan jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Huttunen ehti ajaa vaivaiset parikymmentä kilometriä, kunnes Hyundain konehuone sanoi sopimuksensa irti. Avauspätkällä olisi ollut mittaa 30 kilometriä.

Huttusen ja hänen kartanlukijansa Mikko Lukan Hyundaita ei saatu enää huollettua takaisin ajokuntoon, joten heidän rallinsa päättyi perjantaina iltapäivällä. Kaksikko elätteli toiveita siitä, että olisi päässyt jatkamaan kisaa lauantaina ja sunnuntaina, mutta toisin kävi, kun autourheilu näytti heille nurjan puolensa.

WRC2-luokan voiton ja samalla yleiskilpailun kymmenennen sijan nappasi Suomen Esapekka Lappi, joka ajoi Volkswagenilla. Toiseksi sijoittui norjalainen Andreas Mikkelsen Skodalla ja kolmanneksi venäläinen Nikolay Gryazin Volkswagenilla.

Yleiskilpailun ykköseksi kaasutteli puolestaan virolainen Ott Tänak Hyundailla. Toinen oli Suomen Harri Rovanperä Toyotalla ja kolmas belgialainen Thierry Neuville Hyundailla.
20-vuotias Rovanperä siirtyi Rovaniemeltä hankkimiensa pisteiden ansiosta MM-sarjan kärkeen. Hän on kaikkien aikojen nuorin MM-sarjaa johtanut kuljettaja.

Rallin MM-sarjaan tulee seuraavaksi miltei kahden kuukauden tauko. Erikoiskokeille palataan huhtikuun lopussa täysin uusissa maisemissa, kun Kroatia isännöi historiansa ensimmäistä osakilpailuaan. Se ajetaan soralla.