Sara Francisin sijoitukset Tampereella olivat neljäs ja viides. (Kuva: Jyri Salonen)
Urheilu, Yleisurheilu (muokattu 10.3. 9:27) Aku Laatikainen

Sara Francis jäi ilman nuorten SM-mitalia

Kiuruvetislähtöinen pikajuoksija Sara Francis ei yltänyt mitaleille viikonloppuna järjestetyissä yleisurheilun nuorten SM-hallikisoissa Tampereella.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita nykyisin edustava 20-vuotias Francis osallistui lauantaina N22-sarjan 60 metrille, jonka alkuerissä hän juoksi viidenneksi nopeimman ajan 7,66 ja pääsi finaaliin.

Loppukilpailussa Francis kellotti kolme sadasosaa heikomman ajan 7,69, millä sijoittui niin ikään viidenneksi. SM-kultaa vei Porin Yleisurheilun Pirkitta Marjanen (7,47), hopealle juoksi Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas (7,59) ja pronssille Valkeakosken Hakan Karoliina Kujanpää (7,67).

Sunnuntaina Pirkkahallissa kilpailtiin N22-sarjan 200 metriä. Alkuerissä Francis oli koko joukon viidenneksi nopein ajalla 25,40, millä irtosi myös finaalipaikka. Loppukilpailussa hän kykeni parantamaan aikaansa 25,14:ään, mutta jäi silti neljänneksi. Kultaa vei Mette Baas (24,10), hopeaa Larsmo IF:n Alina Strömberg (24,50) ja pronssia Pirkitta Marjanen (24,59).