Hiihto, Urheilu Aku Laatikainen

Seitsemän palkintosijaa hiihtäjille

Kiuruveden Urheilijoiden XCountryn murtsikkatiimin juniorit osallistuivat lauantaina Nivalassa kansallisiin hiihtoihin.

Upeissa olosuhteissa käydyt perinteisen tyylin kisat olivat kovatasoiset ja tällä kertaa kiuruvetiset jäivät ilman sarjavoittoja. T10-sarjassa Emilia Siponen oli kuitenkin toinen, Anna Siponen kolmas ja Aino Myllylä neljäs.

Lisäksi Niilo Kouvalainen hiihti P14-sarjassa kakkoseksi, ja samassa sarjassa Arttu Ritvanen sijoittui kahdeksanneksi. P16:ssa Olli Kouvalaisen vauhti riitti neljänneksi ja T12:ssa Pihla Jaaranen sivakoi sijalle yhdeksän.

Nivalassa oli myös muutama kokeneempi kiuruvetinen hiihtäjä paikalla. Heistä Aito Pennanen oli kolmas M65-sarjassa ja Markku Siponen seitsemäs M35-sarjassa.

Sunnuntaina osa XCountryn hiihtäjistä suuntasi Haapajärvelle kansallisiin Mika Myllylän hiihtoihin, jotka käytiin vapaalla tyylillä. Parhaiten suoriutui Arttu Ritvanen, joka hiihti kolmanneksi P14-sarjassa.

Lisäksi T14-sarjaan osallistuivat Anna Ritvanen ja Jatta Hiltunen. Heistä Ritvanen oli kahdeksas ja Hiltunen yhdeksäs.

Aito Pennanen hiihti puolestaan sunnuntaina kansallisissa Zeppelin-hiihdoissa Kempeleessä. Hän voitti vapaalla tyylillä käydyn M65-sarjan.

Viikonlopun ainoa juniorivoittaja oli Joel Mäki, joka sivakoi lauantaina Valtimolla vapaan tyylin Pk-hiihdoissa. Hän oli ykkönen P14-sarjassa.

Tulevana viikonloppuna hiihtäjät kokoontuvat Iisalmen Paloisvuorelle, missä ratkotaan lauantaina Pohjois-Savon piirinmestaruusmitalit ja kisataan Iivo Cupin pisteistä. Sunnuntaina on luvassa Pohjois-Savon maakuntaviesti, joka hiihdetään jo 102. kertaa.