Jääkiekko, Urheilu Aku Laatikainen

U15 palasi voittojen tielle Lieksassa

IPK:n ja KK-81:n yhdistelmäjoukkue jatkoi viikonloppuna pelejään jääkiekon U15 AA-jatkosarjassa, kun joukkue matkusti Lieksaan Hurttien vieraaksi.

Sarjakärjessä oleva vierasjoukkue palasi yhden tappiollisen ottelun jälkeen takaisin voittojen tielle, sillä se kaatoi Hurtat maali-iloittelun päätteeksi lukemin 6–12.

Yläsavolaisryhmä karkasi omille teilleen jo avauserässä, jonka se voitti peräti 0–6. Kaksi jälkimmäistä erää olivat tasaisempia, mutta IPK/KK-81 oli kuitenkin jo lieksalaisten tavoittamattomissa.

Vieraiden suurin sankari oli peräti viisi maalia takonut ja kaksi syöttänyt Jerry Ahonen sekä kuusi osumaa alustanut Ilmari Heinonen. Myös Matias Hyvönen (3+1) ylsi hattutemppuun ja Joona Turusenkin tehot olivat mallikkaat (1+3).

Muista pelaajista Atte Rissanen tehtaili 1+2, Hermanni Maja 0+3 ja Juho Niskanen 1+1. Riku Riissasen saldo oli 0+2 ja yhden maalin onnistui puolestaan viimeistelemään Otso Laitinen.

Maalivahtina pelasi Aatu Huttunen, jolle kirjattiin 32 torjuntaa.

 

U11 hävisi ja U12 voitti

KK-81:n U11-joukkue matkusti lauantaina Kajaaniin. Ensimmäisenä vastaan pienkentän peleissä luisteli Hokki White. Aivan parasta eivät kiuruvetiset saaneet irti ja pisteet jäivät Hokille lukemin 34–26.

Toisessa pelissä vastassa oli SuPS Suomussalmelta. Peli oli kiuruvetisten hallinnassa, mutta vastustajan maalivahdit olivat muureja maaleillaan ja niinpä pisteitä ei lähtenyt matkaan tästäkään pelistä. Lopputulos kirjattiin suomussalmelaisille 30–23.

U12 kohtasi sunnuntaina kotikaukalossaan ensin Lapinlahden Luistin-89:n.

Kotijoukkue oli alkuun hieman vieraskorea ja päästi lapinlahtelaiset jo 2–5 karkumatkalle. Mutta kun kymmenen minuutia oli peliä jäljellä, sai KK-81 ryhtiliikkeen aikaiseksi ja lopussa tulleet neljä maalia käänsivät ottelun 6–5 -voitoksi kiuruvetisille.

Tehokkaina olivat Miro Nukari (2+0) ja Aleksi Kaikkonen (1+1). Niilo Matsi, Juho Pennanen ja Nestori Kärkkäinen tekivät jokainen yhden maalin. Syöttöpisteet kirjattiin Leevi Ratiselle, Joona Hyväriselle ja Topias Tikkaselle. Maalissa Emil Majalle kertyi 13 torjuntaa.

Toiseen peliin Lieksan Hurtat Valkoista vastaan U12 lähti ilman paineita altavastaajana. Peli oli hyvissä uomissaan ja rennon näköistä, ja heti alussa otettu johtopaikka piti loppuun saakka. Niinpä KK-81 voitti 4–3.

Kaksi maalia mieheen iskivät Topias Tikkanen ja Juho Pennanen. Syötöille pääsivät Joona Hyvärinen, Miro Nukari ja Aleksanteri Svärd. Yksi voiton takuumiehistä oli myös Arttu Virmanen, joka venyi huipputorjuntoihin. Hän pysäytti lieksalaisten maalintekoyritykset yhteensä 21 kertaa.