Korusarjan nimi 4C tarkoittaa timantin hiontaa (cut), painoa (carat), väriä (colour) ja puhtautta (clarity).
Uutiset (muokattu 11.3. 15:11) Jaana Selander

Hanna Korhosen 4C-korusarja pronssille

Vuoden Koru 2021 -kilpailu on ratkennut. Kiuruvetisjuurinen kormuotoilija-kultaseppä Hanna Korhonen sijoittui kilpailussa kolmanneksi korusarjallaan 4C.

Kiuruveden Lahnajoelta lähtöisin oleva kuopiolainen korumuotoilija-kultaseppä Hanna Korhonen Hanna K Design & Jewellerysta sijoittui Vuoden Koru 2021- kilpailussa kolmanneksi korusarjallaan 4C.

Korusarjan nimi tulee timantin arvoon vaikuttavien osatekijöiden nimityksestä.
4C tarkoittaa timantin hiontaa (cut), painoa (carat), väriä (colour) ja puhtautta (clarity).

Korujen toteuttamisessa korostetaan jalokivien hiontojen harkittua matemaattista suunnittelua.
Näyttävät 4C-korut ovat myös omanlaisensa vaihtoehtoinen vastavoima aidoille timanteille ja niiden kimallukselle sekä statukselle.

Vuoden Koru 2021 voittaja on Susanna & Tobias Feuerbacher Viilu Jewelrysta mallistolla Tuohi Hopea ja toiselle sijalle ylsi Silja Riihola, Kaunis Jewelrysta Elämän tie-koruilla.

Kaikki Pohjois-Savosta

Hanna Korhonen on kotoisin Lahnajoelta.

Huomionarvoista on, että koko kolmikko on valmistunut korumuotoilijoiksi Pohjois-Savosta, Kuopiosta. Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulun korumuotoilun koulutusohjelma on tällä hetkellä ainoa laatuaan Suomessa.

Hanna Korhonen on palkittu vastikään myös kansainvälisessä korualan kilpailussa.
Helmikuussa ratkenneessa Cultured Pearl Association of American järjestämässä Pearl Design Competition-kilpailussa Korhonen voitti Orient Award-kategorian suunnittelemallaan helmikaulakorulla.

Tässä kategoriassa korut houkuttelevat aloittelevaa helmikorujen keräilijää, joka ei ole koskaan aikaisemmin ajatellut käyttää helmiä houkuttelevien mallien ja helmien innovatiivisten käyttötapojen kautta.

Kulunut poikkeusvuosi on ollut Korhoselle antoisa korualan kilpailujen osalta.

Palkintosijojen lisäksi hänen suunnittelemansa sormus Tràigh ylsi kansainvälisen meripihka-aiheisen Aqua Ambra Aquila-kilpailun finaaliin. Kilpailun finalistikorujen näyttely järjestetään tulevana kesänä 30.6.–1.8. Avajaiset pidetään Merikeskus Vellamossa 30.6. klo.

Pienikokoista ja siroa

Hanna Korhosta kiehtoivat jo pienenä kivet sekä kaikki kiiltävä. Yrittäjyys sekä alan opintoihin siirtyminen oli kuitenkin sattuman johtamaa.
Jälkeenpäin tarkasteltuna Hanna Korhonen toteaa huomanneensa, että kaikki hänen taiteellinen tekemisensä on ollut hyvin korumaista – pienikokoista ja siroa.
HannaKorhosta kiinnosti tulevana ammattina sekä taidemaalaus että keramiikka, mutta ominainen tapa tehdä korumaista toteutusta johdatti Hannan kuitenkin korumuotoilun linjalle, ja kultasepän työ tuntui heti omalta ja luontevalta.

Pääasiassa Hanna Korhosen työpöydällä on uniikkeja asiakastöitä, joiden suunnittelu lähtee asiakkaiden tarinoista, unelmista ja arvoista. Omien mallistojensa suunnittelun lähtökohtana Hanna on mieltynyt vastakohtiin kuten sileän ja karhean tai valon ja varjon yhdistämiseen sekä japanilaiseen kintsugi-tapaan, jossa rikkinäinenkin voi olla täydellinen ja vahvempi kuin alkuperäinen ehjä. Kintsugi-menetelmää käytetään esimerkiksi keramiikka-astioiden korjauksessa, jossa säröjä pikemmin korostetaan kuin peitellään.
– Korut ovat runoutta. Pieneen, tiiviiseen ja kauniiseen muotoon sisällytettyjä hetkiä ja ajatuksia. Suuria tarinoita ja merkityksiä, Hanna Korhonen kertoo.
– Tämä näkökulma on työssäni vahvasti mukana, hän jatkaa.